Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde doğal güzelliğiyle görenleri etkileyen Karacaali Kanyonu, kent ve ülke turizmine kazandırılması için keşfedilmeyi bekliyor.

Adeta insan eli değmemiş bir bölgede yer alan Karacaali Kanyonu, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bozdağların uzantısı 'Çatma Dağı' olarak tabir edilen alanın eteklerinden başlayarak Çıkrıkçı Mahallesi'nde son bulan yaklaşık 10 kilometrelik kanyon, Manisa ve ülke turizmine kazandırılması için keşfedilmeyi bekliyor. Kanyon içinden geçen ve 12 ay boyunca akan Karacaali Çayı ile birbirinden renkli doğal bitki örtüsüyle dikkat çeken bölgede; yürüyüş alanları, dağın iç kesimlerinde oluşan ufak şelaleleri ve zirve alanlarındaki seyir alanları ilgi topluyor. Bölgenin turizme kazandırılmasının kent ve ülke için önemine değinen Çıkrıkçı Mahallesi Muhtarı Ömer Eryılmaz, şöyle dedi:

"Bölgenin gün yüzüne çıkması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yerli halk, Karacaali Kanyonunu cennetten bir köşe olarak tabir etmekte. Çıkrıkçı mahallesinin hemen alt kısmında bulunan tarihi köprünün önünden başlayan kanyon, yaklaşık 10 kilometre kadar devam etmekte. Sağlı ve sollu olarak doğal bitki örtüsü ile dik ve yalçın kayaların eşlik ettiği Karacaali Çayı'nın içinden geçtiği kanyon, son yıllarda çok sayıda yürüyüş gruplarını bölgeyi çekse de turizme kazandırılamadı. Umuyoruz Karacaali Kanyonu turizme kazandırılır. Bölgenin hareketlilik kazanması sağlanırken, bu güzelliği de herkesin görmesi sağlanır."

Editör: TE Bilişim