Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte güncel hale gelen sayısal veriler kent rehberinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Turgutlu’da numarataj ve kent rehberi çalışmasına başladı. Daire başkanlığına bağlı ekipler ilçede bina,kapı yön numarası ve sokakları tek tek tespit edip fotoğraflarını çekerek kapsamlı bir çalışmaya başladı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ve ilgili personellerle bir araya geldi.

NUMARATAJ EKİBİMİZ SAHADA ÇALIŞIYOR

İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, ”Numarataj personelimizi iki aylık bir eğitimden sonra ilçemizde görevlendirdik. Bu zamana kadar da başarılı bir şekilde Turgutlulu vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmaktayız. Turgutlu belediyemizden ilçemize ait sayısal verileri alıp yapmış olduğumuz incelememizde yaklaşık 24710 bina,30629 kapı numarası 974 sokak tespit edilip CBS (Coğrafi bilgi sistemleri) yapısına uygun hale getirip o haliyle kent rehberinde sorgulamaya açmıştık. Ancak tam zamanlı bir saha taraması yapmamıştık. Bu gün itibariyle numarataj saha ekibimiz saha çalışmasına başlamıştır” diye konuştu.

VERİLER KENT REHBERİNDE SORGULANACAK

Yapılan çalışmanın önemine de değinen Memiş, ”Bu çalışma sonunda güncel hale gelen bu sayısal verilerimiz kent rehberinde sorgulamaya açılacaktır. İlerleyen zamanlarda Turgutlu ilçesine bağlı tüm mahallelerinde bina ve numarataj sorgulaması yapılacaktır” dedi.

ÇALIŞMALAR SOKAK SOKAK DEVAM EDİYOR

Bilgi İşlem Dairesine bağlı personellerin büyük bir özveri ile çalıştığını vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, "İlçemizde adres bilgilerinin güncellenmesi ve numarataj çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sokak, hane hane devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde Turgutlulu vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamadan işlemlerini kolayca ve kaliteli bir şekilde yapabilecekler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim