Ekim ayı sonuna kadar Turgutlu’da hizmet verecek olan gezici kanser tarama aracı, Toplum Sağlığı Merkezi İlçe Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Etkinliğe Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Murat Yücetürk, Ak Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, CHP Turgutlu İlçe Erk Kayabaş katıldı.
Aracın vereceği hizmete dair konuşan Kaymakam Turan, kadınlara yönelik verilen sağlık hizmetinin önemli bir şans olduğunu ifade ederek, “Değerli analarımızı, bacılarımızı ve kardeşlerimizi aracımıza davet ediyorum. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak, sağlık açısından o kadar önlem alabiliriz” dedi.
Belediye Başkanı Turgay Şirin de tüm kadınlara çağrıda bulunarak, “Erken teşhis hayat kurtarır. O açıdanulaşabildiğimiz kadar aileye, ulaşabildiğimiz kadar kadına ulaşmalıyız. Şuanda müdürlük önünde hizmete başlayan araç, önümüzdeki haftadan itibaren Turgutlu Belediyesi önünde hizmete devam edecek. Bizler de köylerdeki kadınlarımıza ulaşım konusunda destek olacağız” dedi. Dr. Murat Yücetürk de Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezi İlçe Müdürlüğü’ne getirilen gezici istasyonda ücretsiz olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri için incelemelerde bulunulacağını söyledi.

 
Editör: TE Bilişim