Endüstriyel dünyaya merhaba diyen tesisin İzmir Makine Sanayi tesisinin açılışı sektör temsilcilerini bir araya getirdi.Oldukça sade gerçekleştirilen açılışta yatırımlarından Turgutlu OSB’yi tercih etmelerinin önemi vurgulandı.Plastik Sanayicileri Derneği Kurumsal İletişim Müdürü Erol Türker; konuşmasında tesisin Türkiye ve Ege plastik sanayisi için hayırlı olmasını diledi. Araştırma- geliştirme ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini her platformda vurgulamaya çalıştıklarını söyleyen Türker, İMS’nin tam da böyle bir tesis olduğunu ifade etti.İzmir Makine Sanayi A.Ş.Yansı Eraslan’da, öncelikle araştırma-geliştirme faaliyetlerine önem verdiklerini ifade ederek ülkelerin kalkınmaları ve zenginleşmeleri için hem o toplumun insanlarını iyi yetiştirilmesi, hem de iyi yetişmiş bu insanların üretken olmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü:“İMS’nin yola çıkışı aslında yaklaşık on yıl önce ailemizin zihninde beliren, ‘eğitimden sonra sıradaki yatırımı sanayiye yapma’ planının bir parçası.  Diğer yandan eğitim ve bilgiyle iç içe olan bir aile olarak atacağımız sanayi adımının katma değeri yüksek ürünleri içeren ve bilginin çokça kullanıldığı bir iş anlayışını esas almasını planladık.  Bu nedenle nadir görülen bir model izledik. Önce Ar-Ge yatırımı yaptık, eş zamanlı olarak üniversitelerle işbirliği yaptık, Teknopark’ta yerimizi aldık ve bu fabrikada laboratuvarlar kurduk.Tüm bu aşamalardan sonra ise üretmeye karar verdik.Hatta henüz hiçbir üretimimiz yokken Türk Patent Enstitüsüne çeşitli markalarımız için başvuruda bulunduk.Başka deyişle ‘önce bilgi ve buna bağlı marka girişimi, sonra üretim’ dedik.  Umuyorum ki bu vizyonun bir parçası olarak iç pazar kadar dış piyasalara da açılabilir ve Türk markalarını dünyaya tanıtma iddiamızı gerçekleştirebiliriz.”
Yüzlerce Turgutlulu gence iş imkanı tanıyacak olan tesisin açılış kurdelesi Eraslan Ailesinin üç neslini temsil eden kadınları tarafından kesildi. Daha sonra sektör temsilcileri ve misafirlerle birlikte fabrika gezisi yapıldı. 
 
TESİS NE ÜRETİMİ YAPACAK?  
 
İzmir Makine Sanayi - ims polymers, elektrik-elektronik, beyaz eşya, otomotiv, enerji, sağlık, inşaat başta olmak üzere birçok sektör için fonksiyonel mühendislik plastikleri üretimine başladı.
Fabrika, Ocak 2015 tarihinde üniversite-sanayi işbirliğini geliştirebilmek ve ürün tasarım çalışmalarını yürütebilmek amacıyla Ege Üniversitesi bünyesindeki ideEGE Teknopark binasında bir Ar-Ge ofisi açmış, faaliyete geçtiği ilk yılda bir TÜBİTAK ve bir SANTEZ projesi onaylanmıştır.  Firma bilimsel çalışmalarıyla öne çıkmaktadır.

18.700 metrekarelik bir arazi içinde 5.600 metrekare kapalı alanda kurulu fabrika, fonksiyonel ve yenilikçi kompozit karışımlar üretmeyi ve bunlardan katma değeri yüksek ürünler geliştirip, üretimde kalite sürekliliğini sağlamayı kendine amaç edinmiştir. Laboratuvar ortamında geliştirilen malzemeler, uluslararası geçerliliği olan test ve analiz yöntemleri kullanılarak karakterize edildikten sonra seri üretime geçilmektedir. Üretimde malzeme kalitesinin sürekliliğini sağlamayı öncelikli hedef olarak belirleyen fabrikanın, son teknolojiye sahip Ar-Ge laboratuvarlarında, ISO ve ASTM standartlarına uygun testler ve analizler yapılabilmekte ve müşteri odaklı çözümler üretebilmek adına bilimsel çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.
Editör: TE Bilişim