Turgutlu Belediyesi Ekim meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden belediye meclis üyesi Nurgül Fidan'ın oturduğu masa çiçeklerle bezendi. Nurgül Fidan'ın çerçevelenmiş fotoğrafı ve etrafındaki çiçeklerle unutulmadığı dile getirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin;" Keşke bugün yine aramızda olsaydı ancak kader böyle bir şey, Turgutlu Belediyesinin ve Turgutlu'nun başı sağ olsun" dedi.

ŞEHİDİN ADI KENDİ SOKAĞINA VERİLECEK

Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın hain pususunda şehit düşen Turgutlulu Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un ailesinin ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokağa şehidin adının verilmesi görüşüldü. Meclis oy birliğiyle karar verdi ve Dar Sokak adı Şehit Tolga Artuğ Sokak olarak değiştirildi.

İtfaiyenin görev alanın oldukça genişlediği Turgutlu'da Manisa Büyükşehir Belediyesi iki bölgeye müfreze kuracak. Urganlı ve Hacıisalar mahallelerinde bedelsiz olarak 10 yıllığına 500 metrekare alan Büyükşehir'e tahsis edildi ve bu alanlara bölgedeki yangın olaylarına daha kısa sürede müdahale etmeleri için itfaiye müfrezesi kurulacağı belirttildi ve bu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından İzzettin Mahallesine Çok Amaçlı Salon ve Düğün Salonu yapılacak. Tesisin yapılacağı alan için Turgutlu Belediyesi büyükşehire mahallede yer tahsis etti ve bu madde de oy birliğiyle kabuk edildi.

TARİHİ ÜZÜMCÜ ÇARŞISI KÜTÜPHANE OLUYOR

Turgutlu'nun ilk üzümcü çarşısı olan alan 25 yıllığına Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilecek ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binayı restora ederek kütüphane yapacak. Belediye Turgay Şirin'e oy birliğiyle Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verdi. Bölge tamamlandıktan sonra kütüphane ve kültürel faaliyetler merkezi olacak.

ÖZEL OKUL PROJESİ İMAR KOMİSYONUNA GERİ GÖNDERİLDİ

İmar komisyonun raporlarının görüşülmesi esnasında mecliste tansiyon kısa süreliğine arttı. Ergenekon Mahallesinde Demirdöver ve Başeskici ailelerinin ortaklığında yapılacak olan özel bir okulun bakanlık onayı almasının ardından belediye meclis onayı sürecinde tıkanıklık yaşandı. Bölgeye özel okul yapacak müteşebbisler arazi için Milli Eğitim Bakanlığından eğitim alanından özel eğitim alanına geçiş onayı aldı ve konuyla ilgili olarak Turgutlu Belediyesi İmar komisyonuda oy birliğiyle kabul kararı alarak meclis onayına sundu. Ancak MHP grubu özel okul yapacak müteşşebbislerin her hangi bir avam proje sunmadıklarını ve bu nedenle eksiklik gördüklerini ifade ederek komisyon kararını reddetti. MHP grubu konunun bir daha komisyonda görüşülerek eksikliklerin giderilmesi ve o şekilde meclise gelmesini talep etti. AK Parti grubu ise okulu yapacak Turgutlu'nun iki güzide ailesinin önünün tıkanmaması gerektiğini, hukuksal ve prosüdür olarak her şeyin tam olduğunu belirtti. AK Parti grubu Turgutlu'ya önemli istihdam sağlayan iki güzide ailenin eğitim ortaklığının önünün tıkanmaması gerektiğini dile getirirken İmar Komisyon kararı MHP'nin ret ve Ak Parti'nin kabul oyuyla yeniden görüşülmek üzere yeniden İmar Komisyonuna sevk edildi. Öte yandan konuyla ilgili olarak AK Parti Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyon Üyesi Tamer Dizman söz alarak yatırımın önünün kesilmemesi, hukuki açıdan hiç bir problem olmaması nedeniyle meclisin onay vermesi gerektiğini dile getirdi. İmar Komisyonunda yer alan MHP meclis üyesi İlteriş Yağcıoğlu ise alınan kararların Büyükşehir meclisine de gittiğini ve alınan kararlarda her hangi bir eksiklik yada kredi başvurusuyla ilgili değerlerde sıkıntı olmaması adına, sürecin yeniden başa dönmemesi için hatasız bir karar vermek adına bu kararı aldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim