Türkiye kamuoyunu derinden sarsan Turgutlu'daki 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye darp olayıyla ilgili tutuklanan ve daha sonra gerçek zanlının yakalanmasıyla serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen'e destek için motosiklet sevdalıları birbirinden farklı motosikletleri ile Turgutlu'da bir araya geldiler. Harley Davidson Club, HOG, Türk Chopper, Ride Four Joy (R4J) motosiklet gruplarının temsilcileri ve üyeleri, Tanrıbilen’e tam destek verdiklerini ifade ettiler. Açıklamada bulunan Harley Davidson Club Başkanı İbrahim Saruhanlı, “Biz Mehmet Tanrıbilen arkadaşımızın böyle bir şey yapmış olacağına en başından beri hiç inanmadık. Bir yanlışlık yapıldı ve bu yanlıştan dönüldü. Kimseye yargısız infaz yapılmasını istemiyoruz. Bugün burada Mehmet Tanrıbilen arkadaşımıza destek için toplandık” dedi.

“Ben önyargı kurbanı oldum”
Başından talihsiz bir olay geçtiğini aktaran Mehmet Tanrıbilen, “Bu olayda yakın çevrem benim suçsuz olduğuma inanıyordu. Gerçekler kısa sürede ortaya çıkınca birçok farklı kesimden destek aldım. Çok şükür ki arkamda dostlarım var. Motosiklet camiasından, iş dünyasından arkamda bıraktıklarıma sahip çıkacak dostlarım var. Herkes bu adamın psikolojisi nasıldır diye düşünüyor, bundan önce nasılsam şimdi de öyleyim. Hayat devam ediyor. Bundan sonraki süreç bize ne getirecek göreceğiz. Yani artık insanlar, 'bunun sakalı var', kimse kimseye şekille şemal ile, önyargıyla yaklaşmasın. Ben önyargı kurbanı oldum. Herkes benim hakkımda kötü düşünerek, sosyal medyada olsun, yazılı medyada olsun benim üzerime gelindi. Ama çok şükür aklandığıma inanıyorum. Bundan sonra yeni Tanrıbilenler olmasın, bırakalım herkes kendi işini yapsın. Benim için hayat devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İstanbul ve Kayseri’deki terör saldırılarını da kınayan Tanrıbilen, “Son günlerde bölücü terör örgütleri tarafından yapılan hain saldırılar, bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak için yapılan saldırılardır. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Polisimizden Allah razı olsun, ben onların özverili çalışmaları sonrasında hürriyetime kavuştum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim