Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ile birlikte Gıda Bankası’nın işleyişi hakkında bilgi veren Başkan Şirin, “Helal Kart olarak projelendirdiğimiz bu hizmet ile dar gelirli vatandaşlarımıza eşit ve adil bir şekilde, rencide değil onure eden bir uygulamayla onlara alışveriş yapma imkanı sağlayacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde hayata geçirdiği ve ardından ilçelerde de bir bir açılışa hazırlandığı Gıda Bankası’ndan bir tanesi de Turgutlu’da açılışa gün sayıyor. Kısa bir süre önce belirlenen yerin tadilatı tamamlanırken, malzemelerin de gelmesiyle beraber Gıda Bankası market olarak hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda dar gelirliye ulaşma noktasında önemli destek alacakları muhtarlarla istişare toplantısı düzenleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar eşlik etti. Muhtarları belediye meclis toplantı salonunda ağırlayan Başkan Şirin, önce Gıda Bankası’nın nasıl bir hizmet vereceğini anlattı, ardından Turgutlu’daki dar gelirliye ulaşmak adına izleyecekleri yol  hakkında bilgi verdi.

Helal Karttan Gıda Bankası’na Uzanan Yardım Eli

Gıda Bankası’nın bir sosyal sorumluluk hizmeti olduğunu belirten Başkan Şirin, hayata geçirecekleri projeler arasında yer alan ‘Helal Kart’ uygulamasının Gıda Bankası olarak hayata geçtiğini ifade ederek, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün destekleriyle yoksul ve kimsesiz vatandaşlarla olan aramızdaki gönül bağını daha da güçlendireceğine inandığımız bir projeyi daha ilçemize kazandırıyoruz. Paranın geçmediği Gıda Bankası’nda, dar gelirli vatandaşlarımıza gerçekten ihtiyaç duydukları market ihtiyacını karşılama, elbette alışveriş yapma imkanı vereceğiz. Yeni yıllar birlikte Gıda Bankası kapılarını dar gelirliye açacak. Bizler kimseyi rencide etmeden kimseyi ayırmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bir annenin çocuğuna çikolata alabilmesi, bebeğine bebek bezi alabilmesi memnuniyetini yaşatmak istiyoruz. Şimdiden Turgutlumuz’a hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dar Gelirlinin Marketi Olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci de dar gelirlinin kuru gıdadan temizlik malzemelerine kadar pek çok kalemde alışverişini Gıda Bankası’nda yapabileceğini belirterek, “Elbette amacımız maddi yetersizlikler yaşayan ailelerimizin evine, kendi elleriyle aldıkları malzemeleri ulaştırmak. Bu da elbette yıllardır Manisa merkezde uyguladığımız Gıda Bankası marketiyle oldukça verimli bir şekilde gerçekleşiyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla ilçelerimizde de bu güzel sosyal yardımlaşma hareketini başlattık. Umuyorum ki Turgutlu’da da birlik ve beraberlik içerisinde, değerli muhtarlarımızın da destekleriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Şuanda marketimiz hazır ve kısa sürede içerisinde diğer marketlerde de bulunan malzemeleri raflarımıza yerleştireceğiz. Önceliğimiz elbette kimsesiz vatandaşlarımız olacak. Belirli kriterlere sahip birey ve ailelerimize bu hizmeti sunacak olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Muhtarların sorularını da yanıtlayan Başkan Şirin ve Çevirmeci, Gıda Bankası’nın işleyişine yönelik detaylı bilgi verdi. Muhtarlar da sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olan Gıda Bankası’nın Turgutlu’ya hayırlı olmasını diledi. 

Editör: TE Bilişim