1988 yılında Turgutlu’da doğan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra yine aynı fakültede yüksek lisansını tamamlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Gökkaynak, aldığı eğitim doğrultusunda yaptığı çalışmalarla, genç yaşta ismini Türkiye’ye duyurmaya başladı.  Bağcılık üzerine uzman ve bu konuda bir çok makalesi de bulunan genç mühendis idealini gerçekleştiriyor.

2008 yılından 10 bin bağ fidanı ile işe başlayan genç mühendis Gökkaynak, yetiştirdiği üzüm fidanlarını Turgutlu ve Türkiye’deki bağcıların aranan markası oldu. Gökkaynak markasını tescil ettikten sonra ağırlıklı olarak Manisa’ya özgü olan Sultani Çekirdeksiz üzüm yanında değişik yörelere de uygun üzüm fidanları yetiştirip adından söz ettirmeyi başardı.

Yıllık 300 bin fidan üretimi yapan Gökkaynak, kapasiteyi artırmak istediğini bunu için yeni tesislerini kuracaklarını belirtti. Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Gökkaynak, “2008 yılında üniversite öğrenci olduğum dönemde işe başladım. Önceleri eğitimime destek amaçlı küçük çapta başladığım fidancılığa, daha sonra uzmanlık eğitimini de aldığım için daha bağcılık üzerine yoğunlaştım, ve 10 bin fidanla başladığım bu işe bu gün 300 bin fidana ulaştım. Türkiye’de yıllık fidan ihtiyacı 5-6 milyon ve Türkiye bu fidanın ancak 2.5 milyonunu üretiyor. Başta Manisa’ya özgü Sultani Çekirdeksiz  üzüm fidanın yanında, Artvin Tokat ‘a Narince,  Mersin Isparta’ya Viktorya, Mıchel, Red Clok, Bursa ve Yalova’ya Yalova İncisi, Aydın’a Kırimisu cinsi fidanları yetiştirip gönderdik. Biz sadece fidanı yetiştirip satmak ile işimiz bitmiyoruz. Ürettiğimiz fidanları dikiminden hasada gelinceye kadar, geçen sürede  çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz. Hangi yörede hangi fidan en iyi şekilde verimli olur, hangi toprakta hangi üzüm çeşidi yetişir gibi konular içinde çiftçilerimizin arazilerinin toprak analizlerini de yapmaktayız. Kişiler ideallerim ve hayallerim var, eğitimi aldığım konularda ülkeme faydalı olmak,  çiftçilerimizi bilgilendirmek, onlara kaliteli ve doğru ürünler yetiştirmeleri için bilimsel çalışmalarda destek olmak beni mutlu ediyor” dedi.
Editör: TE Bilişim