Türkiye’ye örnek olacak bir Kent Müzesi oluşturma hedefine adım adım ilerlediklerini söyleyen Başkan Şirin, “Tarihi dokusu beklentimizin de üzerinde ön plana çıkan Üzümcüler Konağı’mızı hayata döndürdük. Restorasyonu 1 ay içerisinde tamamlanacak konağı, 2017’nin ilk aylarında Kent Müzesi olarak halkımızın ve ülkemizin dört bir yanından gelecek misafirlerimizin beğenisine sunacağız” dedi.
 Restorasyon çalışmalarında son 1 aya girilen Üzümcüler Konağı’nın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesinde geri sayım başladı. Aslına uygun olarak komple boyanmasıyla güzelliği gün yüzüne çıkan Üzümcüler Konağı’nı,  İstiklal Mahallesi’ne renk kattı. Belediye Başkanı Turgay Şirin de konağı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililer ve firma yüklenicisinden bilgi aldı. Başkan Şirin’e Başkan Yardımcısı Çetin Akın, Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil, Kent Müzesi Koordinatörü Mehmet Gökyayla, firma yüklenicisi Ozan Uğureleşlik etti. Başkan Şirin ve beraberindekiler, müzenin katlarındaki odaları ve balkonu gezerek incelemelerde bulundu. Periyodik aralıklarla ziyaret ettiği konağın gün geçtikçe hayat bulduğunu ve tarihi dokusunun beklentinin üzerinde bir şekilde ortaya çıktığını söyleyen Başkan Şirin, çalışmalarda sona yaklaşılmasının da memnuniyetini yaşadığını ifade etti.

“Konağın Güzelliği Ön Plana Çıktı”

Konağın son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Zaman zaman gelip yerinde incelediğimiz Kent Müzemiz’in son durumunu oldukça heyecan verici. Ocak ayında başlayan restorasyon çalışmasında bugün itibariyle son bir aya girdik. Özellikle ifade etmek isterim ki her geldiğimizde buradaki güzelliğin bir kat daha ön plana çıktığını görüyoruz. Temel restorasyonunu tamamlarken, sıra detay çalışmalarına geldi. Detaylandırmanın sonrasında teşhir ve tanzim safhasına geçeceğiz. Ortak değerimizi oluşturacağımız Kent Müzesi’ni 2017 yılının ilk aylarında hizmete açacağız” dedi.

“Hedefimize Adım Adım İlerliyoruz” 

Restorasyonla hayata döndürülen Üzümcüler Konağı’nın son halinden oldukça memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Şirin, “Bugün gördüklerimizden de çok memnun olduk. Bu anlamda emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Amacımız Türkiye’ye örnek bir müze oluşturmaktı. Bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz. Ortak değerlerimizin ortaya çıkacak olan Kent Müzemiz’in açılışında tüm halkımızla birlikte olmayı ümit ediyorum. Halkımız şundan emin olsunlar;ilçemizin geçmişini çocuklarına ve torunlarına ayna tutacak şekilde, ortak kültürümüzü geleceğe aktaracağız. Kent Müzesi’ni ülkemizin dört bir yanından ilçemize konuk olan misafirlerimizin de beğenisine sunacağız. Son olarak bugüne kadarki desteklerinden ve ilgilerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. İlk gün ne dediysek aynı noktadayız; Turgutlu’nun Müzesi’ni Turgutlulular kuruyor”

 
Editör: TE Bilişim