Turgutlu Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne tedavi amaçlı getirilmesine rağmen, tedavi altına alındığı ilk hafta fotoğraflarının sosyal medya aracılığıyla paylaşıldığı Husky cinsi köpek, son görüntüsüyle tüm merkez ve belediye çalışanlarıyla hayvanseverleri sevindirdi. Uyuz tanısıyla tedavi altına alınan köpek, dış parazit enjeksiyonlarıyla sağlığına kavuştu. Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü imkanları ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı desteği ile Turgutlu Doğa ve Hayvan Dostları (TURHAYDOST) ve Turgutlu Hayvan Hakları Derneği’nin (TURHAKDER) girişimleriyle hastalık, doğum ya da kaza dolayısıyla merkeze getirilen her hayvan gibi Husky cinsi köpeğin de sağlığına kavuşması adına çaba sarf edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Turgay Şirin, köpeğin son halinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

“Kararlılıkla Çalışıyoruz”
 Halk arasında ‘hayvan barınağı’ olarak telaffuz edilen Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ndebulunma amacı 'tedavi' veya 'kısırlaştırma' olan sokak hayvanlarını iyileştirmek, sağlıklı bir şekilde doğal yaşam alanına bırakmaya dair sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ettiklerini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “İlk baştan beri ifade ettiğim gibi ilçemizin hiçbir yerinde uyuz, hastalık saçan hayvanların sokaklarda başı boş gezmesini, çevre ve halk sağlığına zarar vermesini, yaralı ya da yavru hayvanlarımızın da ölüme terk edilmesini istemiyoruz. Maalesef geçtiğimiz aylarda belli kesimdeki halkımızın duyarlılığı olumsuz yansımalarla haksızlığa uğramamıza neden oldu. Söz konusu hayvanın fotoğrafları üzerinden karalama kampanyası başlatıldı. Ancak kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bizlere ulaşan herkese gerçekleri ifade ettik. TURHAYDOST Derneği’nin girişimleriyle de sponsordesteği bulma şansı yakalayan köpeğimiz artık sağlıklı bir şekilde normal yaşamına döndü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şimdi Sahiplenme Zamanı
Köpeğin sahibini beklediğini ifade eden Başkan Şirin, “Söz konusu hayvanımızın eski fotoğraflarını paylaşan herkesten şuanki halinin de paylaşıma açılmasını diliyorum ki belki sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız olacaktır. Onun ve hasta tüm hayvanlarımızın sağlıklarına kavuşması dileğimizdi. Gerçekleşmesinin hem görevimiz olarak hem de vicdanen huzurunu yaşıyoruz” dedi. Hedeflerinin tüm canlılarıyla iç içe daha yaşanılabilir bir Turgutlu olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “Barınağımızı kapatmak yerine imkanlarımız dahilinde ihtiyacı olan her sokak hayvanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere Büyükşehir Belediyemiz ile ilçemize modern barınak konusunda görüşüyoruz. Yer tespitimizi de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim