Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in seçim vaadleri arasında yer alan ve hayata geçirilerek vatandaşın hizmetine sunulan e-belediyecilik sistemi,Turgutlulu vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Turgutlu halkının www.turgutlu.bel.tr adresi üzerinden giriş yapabildiği e-belediye sistemi ileemlak, ÇTV ve kira bedeli, arsa rayiç bedelleri, bina aşınma oranları, çevre temizlik tarifeleri gibi pek çok bilgiye erişim ve işlem yapabilme imkanı verildi, şahsi talep ve öneriler de Turgutlu Belediyesi’ne iletilerek çözüm ortaklığı sağlandı. 2015 Kasım ayından 2016 Ağustos ayına kadar geçen süre içerisinde sistem üzerinden %86 oranında emlak vergisi ödemeleri, %1,5 reklam/ilan vergisi, %4,5 ceza işlemleri, %8 oranında diğer işlemler gerçekleştirildi.

İşlem Kolaylığı Hızı Beraberinde Getirdi”
Turgutlu halkına verdikleri bir sözü de yerine getirerek vatandaşlar ile belediye arasındaki bürokratik işlemlere hız ve kolaylık kazandırdıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, sistemin vatandaşlar tarafından rağbet görmesinin memnuniyetini yaşadıklarını söyleyerek, “Halkımızın hayatını kolaylaştıracak her ne proje ve yatırım varsa onları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bunlardan birisi de sözünü verdiğimiz e-belediyecilik uygulamasıydı. Çağımızın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanarak, vatandaşımıza hizmetin en güzelini, en kalitelisini ve en kolayını sunmak gayesiyle çıktığımız yolda önemli bir yol kat ettik. Pek çok ödemelerin kredi kartı ile yapılabildiği günümüzde vatandaşlarımızın belediye ile ilgili birçok işlemlerini yapmak için artık evlerinden ya da çalıştıkları mekanlardan çıkmalarına gerek kalmadı. 7/24 günün her saati belediyemizin resmi internet sitesi www.turgutlu.bel.tr adresinde yer alan ‘e-belediye’ butonundan vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu anlamda sistemin halkımız nezdinde de karşılığını bulmuş olmasının memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

“Hedef Etkin ve Verimli Belediyecilik”
E-Belediyecilik gibi yenilenen web sitesiyle de halka hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Şirin, yerel yönetimlerin kendilerini yenilemelerinin önemine değinerek, “Değişime kayıtsız kalmak, bugünü yakalamamak anlamına gelir. O açıdan mümkün olan tüm donanımlara sahip olmak ve halkımıza en iyi hizmeti sunmak, etkin ve verimli belediyecilikle halkımıza hizmet vermenin çabasındayız. Yaklaşık 9 aylık süreçteki istatistiki verilerimizin daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyorum” dedi.

 
Editör: TE Bilişim