Turgutlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticesinde, doktor M.Ö.’ye şiddet uyguladığı iddia edilen hasta yakını üç kişiye toplam 21 bin 16 TL adli para cezası kararı çıktı. 
Olay, 9 Ağustos 2012 de Turgutlu Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Doktora yönelik şiddet olayında, erken doğum şüphesi olan nikahsız eşi A.K., kardeşi M.A.(23) ve annesi ile birlikte Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı Dr. M.Ö.(37)’ye muayene giden E.K.(25), zorla doğumhanenin kapısından girdikleri iddiasında, kardeşi M.A. ile birlikte doktora sinkaflı kelime kullanarak hakaret ettiği ileri sürüldü. Doktor M.Ö. “Sanıklardan şikâyetçi değilim, maddi zararım yoktur, davaya katılmaya talebim yoktur” demesine rağmen Turgutlu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan kamu davasında, E.K. ve kardeşi M.A., yapılan sorgulamaların ardından 3 Mart 2015 tarihindeki duruşmada, mahkemedeki iyi halinin de göze alınmasıyla 354 gün adli para cezası karşılığı her biri 7 bin 80’şer TL ile cezalandırıldı. Sanıkların mahkemede oluşan tekrar suç işlemeyeceği kanaati sonucu verilen hüküm geri bırakılırken; 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. 
Turgutlu’da, 21 Nisan 2014 tarihinde doktora yönelik meydana gelen ikinci olayda da 7 bin TL adli para cezası çıktı. Hamile eşi E.Ç.’nin önce Turgutlu Devlet Hastanesi’ne aynı gün özel bir hastanede muayene için giden E.Ç.(28), özel hastanede eşinin doğum vakti geldiği ve sezaryen olması gerektiği belirtilmesi üzerine eşi ile birlikte Devlet Hastanesi’ndeki Kadın Doğum Uzmanı Dr. M.Ö.’ye gitti. Doktorun odasına giren E.Ç., ifadesinde özel hastanedeki doktorun söylediklerini belirterek Dr. M.Ö.’nün “Özel hastane ağzıyla konuşma” dediği iddiasında terbiyesiz kelimesini kullandığını söyledi.
Dr. M.Ö. ise, ifadesinde sanığın kendisine hakaret ettiğini savundu. Açılan kamu davası, 26 Mart 2015 tarihinde sonuçlandı. Yapılan sorgulamaların ardından E.Ç.’nin mahkemedeki iyi halinin de göze alınmasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi. Hapis cezası 350 gün adli para cezası karşılığı 7 bin TL ile cezalandırılmasına ve 24 eşit taksitte tahsil edilmesine hükmedildi. E.Ç.’nin mahkemede oluşan tekrar suç işlemeyeceği kanaati sonucu verilen hüküm geri bırakılırken; sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.

Editör: TE Bilişim