Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonrası Vali Bektaş beraberindeki heyet ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesinin Ovacık Yaylasında yapacağı proje alanında incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş’ın başkanlığında toplanan Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısına Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, OSB Müteşebbis Heyeti Başkan vekili Faruk Aydın, OSB yönetim kurulu üyeleri ve müteşebbis heyeti yöneticileri katıldı. 

"OVACIK YAYLASINA YAPILACAK DEV  TESİS HAKKINDA BİLGİ ALDI"

Ovacık yaylasında Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapacağı tesislerin yerini inceleyen Vali Bektaş’a Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, projenin simülasyonunu izleterek yapılacak tesis hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Şirin, görüntüleri Ovacık Yaylası’nın çevresinde yer alan Kuşlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar, Karaköy Mahallesi Muhtarı İlhan Sülün ile Yunusdere Mahallesi Muhtarı Necati Yaşar’a da izleterek proje hakkında bilgi verdi. 

Burada çok büyük projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Şirin, “Proje dev bir proje ve büyükşehir buraya büyük bir önem veriyor. Daha önce tesisleşme adına bir takım girişimler olmuş ancak çok amatörce kalmış. Mevcut hazırlanan proje hayata geçirilecektir, tabi ki bu bağlamda bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızla da değerlendirmeler yapılacaktır” dedi. 

"YENİ OKUL BİNASI İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK"

Ovacık Yaylası’ndaki incelemelerin ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler, daha sonra Dağmarmara Mevkii’nde yer alan Niyazi Üzmez İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Vali Bektaş, okulda güçlendirme çalışmalarının yapılacağını ve yeni bir okul binası yapımı için de ihaleye çıkılacağını ifade etti.

DEV TESİS HAKKINDA BİLGİ

Manisa’nın Turgutlu ilçesine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yaklaşık 95 bin metrekare alana sahip dev proje, Gençlik ve Kamp merkezi olarak hizmet verecek olan ve Ovacık Yaylasına yapılacak.

94 bin 900 metrekare alan üzerine yapılacak olan projenin içerisinde satış birimleri, piknik alanları, mevcut restoran, sporcu konaklama tesisi, yüzme havuzu, yönetim binası ve yemekhane, atölyeler, 40 adet bungalov, kamp alanı, toplanma sahneleri, yarışmalı aktiviteler, hobi bahçeleri, okçuluk tesisi, bisiklet yolları, doğal yürüyüş parkurları ve mevcut gölet etrafı dinlenme alanlarının bulunacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim