Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan ve yönetim kurulu üyeleri, Özlem Şivecan, Aysun Mercül, Nuran Erbaktı ve Adnan Erbaktı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ziyaret etti. Yeni kurulan bir dernek olduklarını belirten Halim Şivecan, Çölyak’ın önemli bir hastalık olduğunu, beslenme konusunda özel gıdaya ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Şivecan, “Derneğimizi, kendisi ya da aile bireylerinden birisi Çölyaklı olan kişilerin bir araya getirmek amacıyla kurduk. Henüz yeni olmamıza rağmen ilimiz genelindeki Çölyaklılar’ın çoğuna ulaştık. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Organik beslenmenin önemini vurgulamak ve bu anlamda da kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmayı düşünüyoruz” dedi.

“Dernek Önemli Bir Mesaj Veriyor”     
Başkan Şirin de ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği’nin faydalı çalışmalar içerisinde olacağına dair şüphesi olmadığını belirterek derneğin hayırlı olmasını diledi. Başkan Şirin, “Elbette sağlıklı kişilerin anlamakta zorlanacağı ama bir gerçeğimiz olarak önümüzde duran Çölyaklı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak gerekiyor. Bu noktada kurduğunuz derneğin büyük bir anlamı var. Birbirini anlayan insanların bir arada olduğu topluluklar önemli mesajlar verebilir. Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde organik beslenme tartışılmaz öneme sahip. O açıdan hem Çölyaklılar’în ulaşmakta zorlandığı besin gıdalarına daha yakın olmalarını diliyor hem de organik yiyeceklerin yaygınlaştırılarak sağlıklı beslenmenin öneminin daha da artmasını diliyorum” dedi.

Çölyaklılar’a Belediyeden Destek
Başkan Şirin Turgutlu Belediyesi olarak Çölyak hastalarının taleplerini yerine getirmeye gayret ettiklerini belirterek, “İlçemiz de az sayıda da olsa Çölyaklı vatandaşımız var. Onların talep ettikleri temel besin ihtiyaçlarından glutensizun desteği veriyoruz” dedi. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan da Turgutlu Belediyesi’nin verdiği bu desteği takdirle karşıladıklarını belirterek, Çölyaklılar’a verdikleri önemden dolayı kendisine teşekkür etti. Başkan Şivecan, derneğin rozetini Başkan Şirin’e takarken, Başkan Şirin de nezaketlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.


 
Editör: TE Bilişim