CHP Turgutlu ilçe başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıda CHP’li milletvekilleri ve milletvekili adayları sivil toplum kuruluşları, dernekler, oda başkanları bir araya geldi. Hasbahçe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Manisa Milletvekili adayları, CHP Turgutlu İlçe başkanı Erk Kayabaş ve ilçe yönetimi katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantı İlçe Başkanı Erk Kayabaş, "Sizlerle bir olup, esnafın ve vatandaşın sıkıntılarına ortak olacak bir siyasi anlayışa sahibiz. El ele, omuz omuza mücadele ederek Turgutlu ve Türkiye’yi yöneteceğiz" dedi. Milletvekilleri ve milletvekili adaylarının konuşma yaptığı toplantıda Özgür Özel seçim beyannamelerinin vatandaş odaklı olduğunu belirtirken, "Beyannamemiz kopyalanmış, kaynak yok diyenleri ikna etmişiz. Herkesin beyannamesi bizim çalışmalarımızın doğruluğu ortaya koyuyor. 1 Kasım’dan sonra şuna eminiz ki kazanan halk olacaktır, çünkü bizim beyannamemiz diğer siyasi partilere yol gösterdi" şeklinde konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Memleket İsterim" şiiriyle başladığı konuşmasında 7 Haziran’dan bu yana ülke genelinde oluşan ekonomik dar boğazla ilgili açıklamalar yaptı. Biçer, "7 Haziran’dan önce dolar 2 TL iken şimdi 3 TL, yani Türk Lirası değer kaybetmiş. 14 büyük ekonomi arasında yer alırken kısa sürede yıl 17’nci sıraya gerileyeceğimiz kesinleşti" dedi.

’Önce Türkiye’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Özgür Özel ise, "18,5 milyon oy alan bir partiyle masaya oturduk. Değerli halkımız AKP’ye oy veriyor ve o vatandaşlarımızda bizler için çok önemlidir. Bu süreçte Cumhurbaşkanı koalisyon ve hükümet kurulsun, meclis çalışsın, komisyonlar kurulsun istemiyor. Bize kısa vadeli, seçim gündemli hükümet teklif ettiler. Barajı düşürelim, seçim kanunu değiştirelim, seçim sandıklarını taşıyalım ve bir kaç tane daha iktidarın elini kuvvetlendirecek seçimde değişiklik yapalım diyerek seçime gidelim dediler. Biz 4 yıllık sorun çözücü, programlı bir gerçek Cumhuriyet hükümetini teklif ettik. Bakanlıkları konuşmadık, kendimiz için bir şey istemedik. Bir önceki seçim taslağımızı masaya koyduk. Çiftçiye, memura, emekliye, taşeron işçiye, muhtara yardım olacak projelerimizi ortaya koyduk. Kaynak yok dediklerinde de kaynak olduğuna ikna ettik. Onların kaynak yok dediği bir proje o vaatlerin arasında yer alacak. Biz Önce Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bir reklam sloganı değil, genel başkanımızın direkt söylemidir. MHP’nin hayırcı tavrını kıramadık, herşeye hayır dediler, kapıları yüzümüze kapattılar ancak bu millet yüzüne kapı kapatılandan değil kapı kapatandan hesap soracaktır. Bizi sürekli hayır diyen MHP gitti AK Parti’nin meclis başkanına evet dedi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim