Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Ramazan ayı arefesinde hız verilen çalışmalar kapsamında Niyazi Bey Camii’nin halı temizliğini yerinde inceleyerek, “İlçemizdeki tüm camilerin halılarını profesyonel makinelerle temizleyerek, dezenfekte ediyoruz. Bu anlamda cami cemaatlerimizin gönüllerini rahat tutacak çalışmaya imza atmaktan memnunuz” dedi.

Temizlik noktasında büyük öneme sahip cami halıları, Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin profesyonel çalışmalarıyla kullanıma uygun hale getirilmeye başlandı. Müdürlük bünyesine alınan yeni vakumlu halı temizleme aracı, Niyazi Bey Camii’nde uygulamalı olarak incelendi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Başkan Yardımcısı Hakan Sezer ile birlikte Temizlik İşleri Müdürü Adnan Mut’tan makinenin çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Gönül Rahatlığıyla İbadet Edilebilir

Vakumlu temizlik aracı ile vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Şirin, “Bilindiği üzere camilerimiz ibadetlerini yapmak üzere halka açık ve temizlik noktasında da özel bir önem gerektiren yerlerdir. Temizlik araçlarının tanıtımında da bahsettiğimiz gibi cami halılarının temizlenmesi noktasına özel bir önem gösterdiğimizi bu kapsamda pek çok ilde bulunmayan aracı temin ettiğimizi belirtmiştik. Bu amaçla yerinde temizlik hizmeti yapmaya başladık. Bu araç vakum özelliği ile içerisine konulan dezenfektan ve esanslarla hem temizlik yapıyor hem de camilerimizin güzel kokmasını sağlıyor. İlçemizdeki her camimizde rahatlıkla kullanacağız. Bundan böyle cami cemaatlerimiz gönül rahatlığıyla ibadetlerini yapabileceklerdir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Editör: TE Bilişim