Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in girişimleriyle E-96 karayolunun yıllardır ölümlü kazalara sahne olan Çepnidere Mahallesi kavşağında başlayan çalışmalar sona erdi. Çalışmalarla beraber faaliyete geçen sinyalizasyon sisteminin halkın trafik can ve mal güvenliğini sağlamak adına büyük bir gelişme olduğunu söyleyen Başkan Şirin, “Çepnidere Mahalle halkımızın özlemini duyduğu ve elzem olan ihtiyaca cevap verdik. İnşallah artık söz konusu bölgeden üzücü haberler almayacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yılların sorunlarına neşter vurarak halkın beklentisini karşılayan yatırım ve hizmetlerine aralıksız devam eden Turgutlu Belediyesi, ölümlü ve mal kayıplı trafik kazalarıyla bilinen e-96 karayolu Çepnidere Mahallesi kavşağındaki sorunu da çözüme kavuştu. Gerek yaya gerekse araç trafiğinin yoğun olduğu, Çepnidere Mahallesinin ilçe merkezi bağlantısı, İzmir - Ankara asfaltı bağlantısı olan kavşakta, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Karayolu Genel Müdürlüğü ekipleri koordinasyonuyla gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı. Trafik akışının düzene girmesi, yaya ve araçların güvenli bir şekilde hareket etmeleri adına çevre düzenlemesinin de yapıldığı kavşakta sinyalizasyon sistemi faaliyete geçti.
Belediyeden bölgeye neşter
Yılların sorunu olan bir konuyu daha çözüme kavuşturmuş olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Sanayi Bölgesi ve Eski Manisa Yolu’nu da yakından ilgilendiren mevcut bölgemizde sinyalizasyonlu kavşak ihtiyacımız vardı. Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kavşağın düzenli hale gelmesi adına çalışmalarını başlattı. Kısa süre içerisinde bölgede 4 kollu sinyalize kavşak oluşturulmuş oldu. Sinyalizasyonların faaliyete geçmesiyle birlikte de e-96 karayolu, Çepnidere Mahallesi ile Eski Manisa yolu giriş çıkışları daha kontrollü, daha güvenli hale geldi” dedi.
“Çepnidere’ye hayırlı olsun”
Çepnidere Mahallesi halkının beklediği çalışmayı yaptıklarını ifade eden Başkan Şirin, “Elbette yıllardır tedirginlik duydukları yolda acı haberlerle sarsılan mahalle halkımızın beklediği çalışmayı gerçekleştirmiş olduk. Bu anlamda bu önemli çalışmanın özellikle mahalle halkımıza, hem ilçemiz hem de e-96 karayolunu kullanan sürücülerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Daha yaşanılabilir, katılımcı ve acil sorunlara kalıcı çözüm getiren çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: iha