Projenin başlamasıyla birlikte Turgutlu’da büyük bir değişim rüzgarı başlatacaklarını söyleyen Başkan Şirin, “Halkımızın inancıyla çıktığımız yolda büyük mesafe kat ediyoruz. Sözümüzün arkasında durduk ve nihayet Turgutlu muhteşem bir projenin arefesine girdi” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Turgutlu’nun battı-çıktı Kavşak Projeleri’ne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İçerisinde Turgutlu’ya da yapılacak olan kavşak projelerinin de yer aldığı çalışmalarınManisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme geldiğini söyleyen Başkan Şirin, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından yapılan bilgilendirmede ihale prosedür sürecine hız kazandırılmış olmasının Turgutlu adına büyük bir gelişme olduğunu ifade etti.

Bu Yaz Bir Dönüm Noktası Olacak

Turgutlu kavşak projesinde geri sayıma başladıklarını müjdeleyen Belediye Başkanı Turgay Şirin, gelinen süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Şirin, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nden çıkan proje onayına müteakip şuanda kesin uygulama projeleriyle beraber yapım ihalesi sürecinde geri sayım başlamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün de ifade ettiği üzere kesin uygulama projeleri için gün alınıyor. İnşallah bu yaz ilk kazmayı vurarak, ilçemize en büyük yatırımı kazandırmış olacağız” dedi.

Turgutlu Büyük Bir Prestij Kazanacak

Kavşak projeleri hakkında teknik bilgi vererek Turgutlu’nun gerek trafik gerek sosyal hayatına yansımaları konusunda görüş bildiren Başkan Şirin, “Yıllardır büyük bir sorun olarak karşımızda duran e-96 karayolu trafiğine kesin çözüm getiriyoruz. İlçemizin girişinden itibaren, Selvilitepe Mahallesi’nden Ergenekon Mahallesi girişine kadar uzun bir alanda komple bir düzenleme yapılacak. Bu proje İzmir ya da Manisa’dan Ankara istikametine gidecek ve yahut gelecek araçları şehir içi ulaşımımızı engellemeyecek noktaya getirecek. Aynı zamanda Turgutlu’yu ikiye bölen yolda alt ve üst mahallelerimizi birbirine bağlayarak bir bütünlük sağlayacak. Sanayi girişimizden
kent girişine kadar komple bir düzen oluşturacağımız bu önemli proje güvenlik konusunda da ilçemizin büyük bir kazanımımız.  Zaman zaman can kayıplı ya da maddi hasarlı trafik kazaları bu büyük proje ile inşallah son bulacak. Yıllardır görmek istemediğimiz manzaralarla karşılaşmayacak, aksine Turgutlumuz’u Ege Bölgesi’nde modern çalışmalarıyla göz dolduran bir konuma getirmiş olacağız” dedi.

Verdiğimiz 3 Proje Sözü 1 Büyük Projeye Dönüştü

Turgutlu halkına verdikleri ‘Selvilitepe Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi’, ‘Alparslan Türkeş Meydanı Düzenlemesi Eski Garaj Kavşağı Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi’ ile ‘Ergenekon Mahallesi Kavşağı’ adlı 3 projelerinin bir araya getirilerek 1 büyük proje haline geldiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Biz sözümüzü verdik ve bu doğrultuda mali açıdan büyük bir yatırım olması dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini aldık. Bu önemli projeyi Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programına almalarından, teknik ve görsel anlamda çok daha gösterişli bir hale getirmelerinden dolayıManisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve ekibine Turgutlu halkı adına teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler olarak bizler bütün imkanlarımızı seferber ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ilçemize önemli ve güzel yatırımlar kazandırıyoruz. Geleceğimizi her birlikte el ele vererek şekillendiriyoruz. O açıdan prosedür sürecinin ardından yaz ayının sonunda ilk kazmayı vuracağız. Halkımızın sabrıyla, desteği ve ilgisiyle Turgutlu’nun geleceğine yönelik çalışmalarımızda önemli mesafe kat edeceğiz. Şimdiden kamuoyuna bildirir, kısa süre içerisinde simülasyon görüntülerini kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmek isterim. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim