Turgutlu Belediye Meclisi’nde gündeme alınan, Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ ve Şehit Jandarma Çavuş Ali Şahin isimlerinin, ailelerinin ikamet ettiği sokaklara verilmesi kararının Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce de onaylanmasının ardından yeni isimleriyle birlikte sokak tabelaları değiştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte her iki şehit ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyaretlere Büyükşehir Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Vekili Ahmet İlter de eşlik etti.
ARTUĞ AİLESİ’NDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerin ilki, Hakkari Dağlıca’da teröristlerin saldırısıyla şehit düşen Tolga Artuğ’un Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine oldu. Baba Ercan ve anne Sevcan, kardeşler Zehra ve Kahraman Artuğ, Başkan Şirin’i karşılayarak, kalıcı ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı Başkan Şirin’e teşekkür etti. Tabela Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince değiştirildi. Mahalle sakinleri ve çevre esnafı da tabela değiştirme işlemi esnasında Artuğ Ailesi’ne destek olarak, sokağın yeni isminin çok büyük anlam teşkil ettiğini ifade etti. Sokağın giriş ve çıkışının yanı sıra ailenin isteği üzerine ikamet ettikleri apartmana da aynı tabela yerleştirildi. Artuğ Ailesi, Başkan Şirin ve Başkan Memiş’i evlerinde konuk ederek, kendilerine şükran ve minnetlerini sundu. Baba Ercan Artuğ, “Başta ilk günden bu yana her zaman yanımızda olan Başkanımız Turgay Şirin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun. Desteklerinizle evladımız ebedi istirahatgahında huzurla yatıyor. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Biz evladımızı bu güzel vatanımız uğruna yitirdik. Türk Milleti, yüzyıllardır olduğu gibi bugün de tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında yaşasın” dedi.
“ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ”
Şehit Tolga Artuğ’un baba ocağının ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin’in ailesi ziyaret edildi. Baba Mehmet Emin Şahin tarafından karşılanan Başkan Şirin ve Başkan Memiş, aileye tekrar taziyelerini iletti. Duyarlı davranışlarından dolayı tüm emeği geçenlere hayır duasında bulunduklarını söyleyen baba Mehmet Emin Şahin, “Sağolsunlar duyarlı bir davranışla evladımızın ismini sokağımıza verdiler. Kararda emeği başta Başkanımız Turgay Şirin olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Şirin de üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, “Elbette bizler ne yapsak ailelerimiz adına her zaman az kalacaktır. Ancak kahraman şehitlerimizin isimlerinin kalıcı olarak yaşatılması adına sokak isimlerini değiştirdik. Bu vesileyle vatanımız ve milletimiz için toprağa düşen her iki evladımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ismini yaşatmak adına verilen teklife oy birliği ile destek veren Turgutlu Belediye Meclisimiz’in değerli üyelerine ve kararı onaylayan oylamaya katılan Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim