Dönüşümlü olarak Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı’nın son adresi Turgutlu oldu. Toplantı öncesi Turgutlu Belediyesi ev sahipliğinde Orta Park Kafeterya’da öğle yemeği verildi. Yemeğe Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekayi Erşan, Bosna Hersek Türkleri Derneği Başkanı Muharrem Baysak, federasyona bağlı 18 dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Turgutlu mahalle muhtarları katıldı. Etkinlikte konuşan dernek Başkanı Baysak, ülkenin dört bir yanından gelen Bosna Hersek Türkleri’ni Turgutlu’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Tuırgay Şirin’e teşekkür etti. Ardından konuşan Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ise Bosna Hersek Türkleri’nin tarihsel sorunlarına değinerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Hersek Savaşı’nda uzattığı yardım elinin önemini anlattı. Soydaşlarına sahip çıkan Türk Halkı’nın asla unutulmayacak acıları bir nebze azalttığını söyleyerek, dernekleşme sürecine değindi. Baysak, “Bizlere Türkiye’de ne kadar Boşnak var diye soruyorlar. Biz de 78 Milyon olduğunu söylüyoruz” dedi. Turgutlu’da bir araya gelmekten duyduğu mutluluğunu ifade eden Baysak, yerel yönetimlere ve 18 derneğe teşekkür etti. Kaymakam Uğur Turan da bir konuşma yaparak, dünyanın neresinde olursa olsun Türk Mileti’nin manevi hissiyatının soydaşlarına karşı güçlü olduğunu belirtti. Kaymakam Turan, mücadele ruhunun asla kaybolmayacağının altını çizerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünün tüm zorlukları aşabileceğini kaydederek, “ Biz birbirimize omuz vererek yükseleceğiz. Sizlerle bir arada olmaktan, ülkemizin her neresinde olursa olsun ki bugün Turgutlu’da hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Siz değerli soydaşlarımızın mutluluğu için, ülkemizin refahı için bugün biriz, yarın da birlikte olacağız” dedi.        

 “Turgutlu’ya Hizmet Vermekten Onur Duyuyorum” 

Son olarak Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin bir konuşma yaptı. Göçmen bir ailenin çocuğu olarak Turgutlu’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu söyleyen Başkan Şirin, “Bugün ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumuz bir organizasyonda sizlerle birlikteyiz. Sayın Kaymakamımız’ın güzel ve anlamlı konuşmasının üzerine söylenecek çok söz yok ancak özellikle ifade etmek isterim ki Boşnak kardeşlerimizle, Boşnak ağabeylerimiz ablalarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Çekilen acılar ve eziyetlerin en nihayetinde bizler vatan sevgisini, bayrak ve millet sevgisini çocukluğumuzda öğrenen nesilleriz. Kaymakamımızın sözlerine kalben katılıyorum. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz. Her zaman desteklerini gördüğümüz, her zaman bir arada olduğumuz, acımızı ve sevincimizi paylaştığımız Bosna Hersek Türkleri Kültür Derneğimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından dernek adına Kaymakam Uğur Turan’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bosna Hersek Türkleri’nden Yine Anlamlı Bağış

Turgutlu Kent Müzesi’nin ilk bağışçısı olan Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Derneği, yine anlamlı bir bağış yaparak bağışı Belediye Başkanı Turgay Şirin’e takdim etti. Dernek Başkanı Muharrem Baysak, Yunan işgali sırasında direniş gösteren amcaları Ömer ve Hamza Çavuş’un ele geçirdiği Yunan tüfek ve süngülerini anlatan Baysak, Turgutlu’nun Kent Müzesi için yoğun çaba sarf eden Başkan Şirin’e teşekkür etti. Ayrıca Kaymakam Turan ve Başkan Şirin, 9 Temmuz’da gerçekleşleştirilecek olan Srebrenitsa Katliamı’nın yıldönümü etkinliklerine davet edildi. Hatıra fotoğrafları çektirilirken, federasyon toplantısı için Belediye Meclis Salonu’na geçildi.
 
 
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim