Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmalarla modern kent estetiği anlayışı ilçenin birçok noktasına yansıtıldı. Yeni peyzaj düzenlemelerinin yanında ilçedeki çok sayıda oyun gurubu yenilendi ve pek çok farklı noktaya yeni oyun gurupları kuruldu. Çocukların bedensel ve psikolojik gelişimlerini daha sağlıklı ve nitelikli ortamlarda gerçekleştirebilmeleri hedefiyle sürdürülen çalışmalar neticesinde birçok mahalle yeni oyun guruplarına kavuştu. Başta Ergenekon Mahallesi’nde yeni oluşturulan Hüdavendigar Park olmak üzere, Orta Park’a kurulan kepçe şeklindeki oyun gurubu, Şehitler Mahallesi Akdeniz Sokak’ta atıl olan oyun gurubu yenilemesi, Urganlı Mahallesi’nde oluşturulan yeni oyun gurupları çocuklar tarafından çok sevildi.

Hem Güvenli Hem Eğlenceli

Çocuklara verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yenilemesinde sona yaklaşan Gardalya Sokak ile açılışa hazırlanan Cumartesi Kapalı Pazaryeri Otopark’ı üzerine de oyun gurupları yerleştirerek çocukları unutmadıklarını ifade etti. Bir şehre hareket kazandıran en önemli etkenlerden biri de çocukların kendilerine ait alanlarda doyasıya eğlenme imkânı tanınması olduğunu söyleyen Başkan Şirin, “Çocuklarımızın eğitiminden eğlenme alanlarına kadar gelişimlerini ilgilendiren her hususta Turgutlu Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yeni oyun guruplarımız hem daha güvenli hem de çocuklarımız için daha cazip alanlar oluşmasına vesile oldu. Ayrıca ilçemizdeki tüm oyun gurupları belirli aralıklarla dezenfekte ediliyor ve böylelikle hijyen kaynaklı herhangi bir sıkıntının yaşanmasını engelliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan’dan Engelli Çocuklara Müjde

Engelli çocukların keyifle zaman geçirebilecekleri engelli oyun alanları oluşturulması noktasında da çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Turgay Şirin, 2016 yılında bu projelerini de hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim