Urganlılı vatandaşlarla çeşitli konularda sohbet eden Başkan Şirin, Urganlı’nın en önemli ihtiyacı olan su hatlarının yenilenmesinin 2015 yılı yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

Başkan Turgay Şirin, Urganlı Mahallesi’nde ilk olarak Besime Işıldak İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada Urganlı Mahallesi Muhtarı Tarık Kayabaş ve Okul Müdürü Hatice Bolgün tarafından karşılanan Başkan Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İbrahim Kutar ile Zabıta Müdürü Aydın Lenger eşlik etti. Okulun bahçesinde ve çevre duvarlarında son günlerde belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Okul Müdürü Hatice Bolgün, Başkan Şirin’e teşekkür ederek okulun en önemli sıkıntısının bu sayede giderildiğini söyledi. Başkan Şirin, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarında sürekli olarak belediyenin imkânlarının seferber edileceğini dile getirerek, “Eğitim kurumlarımızın fizikî şartlarının iyileştirilmesi çocuklarımızın da çok daha iyi şartlarda, sağlıklı ortamlarda bulunmaları için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Urganlılı Minik Sporculara Forma

Belediye Başkanı Turgay Şirin, Urganlı Mahallesi’nde belediye tarafından gerçekleştirilen Kış Spor Okullarının öğrencilerine formalarını teslim etti. Besime Işıldak İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte söz alan Başkan Şirin, “Yeni mahallelerimizin şehir merkezine göre eksikliklerinin olduğunu biliyoruz. Bunların giderilmesi amacıyla çalışmalarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Gençlerimiz, çocuklarımız bizler için çok önemli. Önümüzdeki aylarda gençlerimiz için Ovacık Yaylası’nda oluşturulacak kamp merkezinin çalışmalarına başlanacak. Tüm bunları çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmeleri adına yapıyoruz. Onlardan beklediğimiz de kendilerini yarınlara hazırlama noktasında iyi yetiştirmeleridir.” şeklinde konuştu.

Urganlı’nın Sıkıntıları Teker Teker Çözülüyor

Besime Işıldak İlkokulu ziyaretinin ardından mahalledeki kahvehanelere giderek vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Şirin, vatandaşların öneri ve isteklerini dinledi. Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Turgay Şirin, “Urganlı Mahallemizin en önemli ihtiyacı olan su tesisatının yenilenmesi ile ilgili çalışma 2015 yılı yatırım programına alındı. Bu, yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım anlamına geliyor. İlçe merkezine kıyasla bazı diğer ihtiyaçların olduğunu da biliyoruz. Amacımız kısa zaman içerisinde Urganlı’yı Turgutlu’nun merkez mahallelerinden farksız hale getirmektir.” dedi.

Editör: TE Bilişim