Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Irlamaz dere yatağının ıslahı sonrasında oluşturulan Irlamaz Vadisi Rekreasyon alanı, Manisa Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği muhteşem proje ile modern bir görünüme kavuşacak. Engelsiz Çocuk Oyun Alanı, Adrenalin Parkuru, Fen Bahçesi, Matematik Bahçesi, Okçuluk Alanı, Paintball Alanı ve Piknik Masaları ve Mangal alanlarının yer aldığı Irlamaz Çayı'nın yeni projesi ile Irlamaz daha da canlanacak. Turgutlu halkının Irlamaz Rekreasyon Alanı'nda özlemini duyduğu değişim ve yenilik başladı. Büyükşehir Yasası ile devir tasfiye komisyonunca Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devrolan Irlamaz Vadisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle hayat bulmaya başladı. Kentin en önemli noktasında bulunan, ancak halkın yalnızca yaz aylarında piknik alanı olarak kullandığı bölge, projeyle birlikte yaz-kış hareketin merkezi olacak.

"Kent Park gibi olacak"

Yeşil dokusu ve mevcut ağaçlarının korunarak çeşitli aktivitelerle donatılacak Irlamaz Rekreasyon Alanı'na ilk kazmanın vurulduğunun söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Irlamaz bölgesi bugüne dek bizlerin üzerinde titizlikle eğildiği bir noktaydı. Manisa Büyükşehir Belediyemizin de ilçemize bir Kent Park modeli yapma düşüncesinden hareketle oldukça donanımlı bir çalışma ortaya çıktı. İlk olarak MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından hem bölgenin hem de ilçe genelimizin özellikle yaz aylarında yaşadığı yetersiz su sorununa çözüm üretmek adına 3 yeni sondaj ile kazılarak saniye bazında 60 litre su verimi sağlandı. Diğer yandan kaldırım ve yürüyüş alanlarına yönelik çalışmalar başladı" dedi.

Hedeflerinin Irlamaz Rekreasyon Alanı'na işlerlik kazandırmak olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sadece ağaç ve yeşil alandan ibaret olan bölgeyi tümüyle hareketlendireceklerini söyleyerek, "Mevcut yapıyı korumaya özen göstererek alana çocuk oyun grupları, bisiklet yolları, piknik oturma grupları gibi sosyal yaşam alanlarının vazgeçilmezlerini koyarak çöp kovası ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları da karşılayacağız. En önemlisi ve elbette geniş yelpazedeki donanımlar da 'Engelsiz Çocuk Oyun Alanı', 'Adrenalin Parkuru', 'Fen Bahçesi', 'Matematik Bahçesi', 'Okçuluk Alanı', 'Paintball Alanı', 'Piknik Masaları' ile vatandaşlarımızın 'İşte Irlamaz bu' demelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Manisa merkezde yer alan Atatürk Kent Parkı'nın sahip olduğu pek çok özelliği içinde barındırarak, Turgutlu'ya prestij katacak proje çalışmasıyla Irlamaz'ı hak ettiği noktaya taşımaya gayret edeceklerini belirten Başkan Ergün, "3 parçadan oluşan mevcut alana güzel bir proje uygulayarak Irlamaz'ı daha aydınlık, daha konforlu ve daha cazip bir hale getireceğiz. Turgutlu halkının beklentilerini karşılayacağımıza inanıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ve Turgutlu Belediyesi'nin farkını ortaya koyacağız. Bölge güzel bir cazibe merkezi haline gelecek. Çocuklarımıza, gençlerimize, ailelerimize, engelli, yaşlı, kadın-erkek demeden herkese hitap edecek olan Irlamaz Rekreasyon Alanı Projesi'nin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim