Turgutlu Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Selvilitepe ile Irlamaz Mahalleleri arasındaki yolda başlayan sıcak asfalt çalışmalarının, Yayla, Osmancık, Dalbahçe Mahalleleri arasındaki yollar ve Dalbahçe Mahallesi’nin İzmir-Ankara E96 Karayolu bağlantısını sağlayan güzergâhta devam edeceğini söyledi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Belediyesi’nin destek verdiği Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmalarını yerinde incelemek üzere Irlamaz ve Yayla Mahalleleri’ni ziyaret etti. Başkan Şirin’e Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Merkezi Müdürü İbrahim Kutar, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yasemin Sungur ile Fen İşleri Müdürlüğü teknik personelleri eşlik etti. Irlamaz Mahallesi’nde basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Turgay Şirin, Selvilitepe ile Irlamaz Mahalleleri arasındaki yolda başlayan sıcak asfalt çalışmalarının Yayla, Osmancık, Dalbahçe Mahalleleri arasındaki yollar ve Dalbahçe Mahallesi’nin İzmir-Ankara E96 Karayolu bağlantısını sağlayan güzergâhta devam edeceğini ifade etti.

“TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN 90 KİLOMETRE YOL ASFALTLANACAK”

 Gecikmelerin ihaleye olan itirazdan kaynaklandığını söyleyen Başkan Şirin, “Yol asfaltlanması konusunda gecikme yaşandı, çünkü Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleye 3 kez itiraz edildi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve yönetim, zorluklara göğüs gererek il genelinde önemli bir maliyetle yol çalışmalarına başladı. Turgutlu’da da 90 kilometre asfalt yol yapılacak ve ulaşım konusunda önemli mesafe kat etmiş olacağız. Bu anlamda Cengiz Ergün’e, Büyükşehir Belediyesi’ne ve koordinatörlüğümüze teşekkür ederim. Bu alanlarda büyükşehir çalışma yapıyor; biz de kendi sorumluluk sahamızda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte vatandaşımızın ayağına kadar hizmet getiriyoruz. Kendi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de önemli mesai harcıyor. 90 kilometrelik asfalt çalışmasının yanında yeni mahallelerimizde mezarlıklara ulaşan yollarda 40 bin metrekare de parke taşı döşenecek” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE EKSİKLİKLERİ HIZLA GİDERİYORUZ”

Birçok alanda sürdürülen çalışmaların Turgutlu’ya güç ve ivme kazandıracağını belirten Başkan Şirin, “Yollarımızı tadil ediyoruz ve daha önce buralarda bu denli kapsamlı çalışmalar yapılmamış. Öte yandan Cumartesi Kapalı Pazar Yeri inşaatı son sürat devam ediyor, aralık ayı gibi açılması bekleniyor. Bunun yanında kapalı spor salonu ve yüzme havuzu gibi projelerle Turgutlu’ya yakışan hizmeti vermek için yoğun bir mesai harcıyoruz. Büyükşehir ile el ele vererek Turgutlu’nun tüm eksiklerini hızla gidermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KÖPRÜNÜN YENİLENMESİ GÜNDEMDE

Irlamaz Mahallesi’nde mezarlığa ulaşımı sağlayan yol üzerindeki köprünün kullanıma uygun olmadığını ifade eden Başkan Şirin, “Bu köprünün yenilenmesi ve yolun sonraki kısmında da yeni bir menfezli geçiş güzergâhı oluşturulması amacıyla da Büyükşehir Belediyemizle birlikte önümüzdeki süreçte çalışmaya başlayacağız” dedi. Öte yandan Başkan Şirin, Irlamaz Mahallesi’nde Turgutlu Belediyesi tarafından sürdürülen ve yaklaşık 2 bin 500 metrekare parke taşının döşenmekte olduğu çalışmaları da inceleyerek bilgi aldı.

YAYLA MAHALLESİ İLE TURGUTLU ARASI MESAFE KISALIYOR

Irlamaz Mahallesi’nin ardından Yayla Mahallesi’ne geçen Başkan Şirin ve beraberindekiler, mahalle ile Turgutlu şehir merkezi arasındaki mesafeyi önemli ölçüde kısaltacak yolda incelemelerde bulundular. Söz konusu yol çalışmasının Yayla ile Ergenekon Mahalleleri arasındaki mesafeyi yaklaşık 4 kilometre azaltacağını belirten Başkan Turgay Şirin, “Yayla’dan Ergenekon Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan ve mevcut durumu itibarı ile trafiğe elverişli olmayan bu yolda şu sıralar ekiplerimiz alt temel malzemesini serdiler, bunun üzerine temel malzemesi serilecek ve son olarak soğuk asfalt kaplaması yapılacak. Bu yolun kullanılmasıyla birlikte iki mahalle arasındaki mesafe çok daha kısalmış olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim