İddiaya göre, olaydan aylar önce öldürülen Adem Dönmez ile S.G. ve İ.S., Manisa’nın Ahmetli ilçesinde ortak tavuk çiftliği kurmak için anlaşmış ve İzmir’in Karşıyaka ilçesinde emlakçılık yapan Adem Dönmez, S.G. ve İ.S.’ye çiftlik kurmaları için 165 bin TL para ödemiş.
Gelişen olaylar sonucunda S.G. ve İ.S.’nin tavuk çiftliği kurmadığı ve Adem Dönmez’e parayı geri ödeyemediği önü sürüldü. Alacağının peşine düşen Adem Dönmez, S.G. ve İ.S. ile yeniden irtibata geçti ve şüpheli şahıslar Adem Dönmez’i Turgutlu’ya çağırarak parasını ödeyeceklerini söyledi.
Eşine işi çıktığını söyleyerek İzmir’de komşusu olan Mustafa Gün’e ait 35 KD 9159 plakalı aracı emanet alarak Turgutlu’ya gelen Adem Dönmez, S.G. ve arkadaşlarıyla buluştu.
Bir araya gelen taraflar arasında çıkan tartışma sonucunda henüz kimin tarafından kullanıldığı tespit edilemeyen tabancadan çıkan mermi ile Adem Dönmez öldürüldü.
Şüpheli şahıslar ardından öldürdükleri Dönmez’i kazdıkları çukura gömmek isterken bölgeden geçen araçlardan korkarak aracı dere yatağına ittiler benzin dökülerek yatkılar.
Olaydan sonra iddiaya göre İ.S. olayda kullandığı iddia edilen 7,65 mm çapında tabanca, 13 adet mermi, kıyafet, eldiven, tişört, şapka ve kazma küreği bir çöp konteynırına attı. S.G. ve diğer şüpheliler olay yerinden ayrılırken jandarma ekipleri görgü tanığının ifadesine başvurdu. Görgü tanığının ifadesi üzerine ilçe ve genelinde yapılan araştırmalar sonucunda S.G ve İ.S., polis ekiplerince yakalanarak jandarma ekiplerine teslim etti.
Soruşturma kapsamında MOBESE ve güvenlik kameraları inceledikten sonra olaya karıştığı tahmin edilen O.R. ve M.B.’de sabah saatlerinde jandarma ekiplerimce gözaltına alındı.
Şahısların planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme daha sonra da cesedi yakarak ortadan kaldırma suçlarından işlem göreceği ve şüpheli şahısların Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığında sorgularının devam ettiği öğrenildi.

 
Editör: TE Bilişim