Bir dönem Demirci Ak Parti kadın kolları başkanlığına seçilen ve 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde AKP’den Demirci Belediye Başkan aday adaylığını da açıklayan Aysel Ören partisinden istifa etti.

Aysel Ören yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Sayın Başbakan seçimlerdeki kadın adaylar konusunda AKP’nin seçimlerde listelerinde de demokratik olunacağını açıklamıştı. Ben aday adaylığımla ilgili çalışmalarımı sürdürdüm, seçim takvimi içinde de resmi olarak müracaatımı yapmayı bekliyordum. Ancak AKP Demirci teşkilatının bir ilgisizliği ve vefasızlığı ile karşılaştım bu arada şahsımı Manisa il dâhil teşkilattan hiç kimseler aramadı sormadı. Başbakanımızın kadın adaylar konusundaki yaklaşımı, açıklamaları ile AKP Demirci teşkilatının yaklaşımı ve şahsıma gösterilmeyen ilgi karşısında ve bu birbiriyle zıt örtüşmeyen düşüncelerle AKP ‘de siyaset yapma devrinin geçtiğini anladım. Ben kadın bir siyasetçi olarak AKP Demirci kadın kollarında partimin kadın politikaları ve çalışmalarında hummalı bir çalışma gösterdim. Yaptığım bu çalışmalarım benim referansım olmalıydı. AKP Demirci İlçe başkanlığına dilekçe ile başvurup, istifamı verdim. Kadınlarımızı soyutlayan ve iç siyasi bünyede söylevin ötesine geçmeyen bu samimiyetsizliğin olduğu yerde daha fazla kalamazdım” dedi.

İstifanın hemen ardından gelen bir diğer gelişme ise ilçenin gündemine yerleşti. Demirci AKP ‘den istifa eden Aysel Ören akşamın geç saatlerinde de MHP Demirci teşkilatına müracaat ederek, MHP ‘ye geçti. Bu gelişmelerin ardından AKP Demirci teşkilatının tavrı ve yapacağı bir açıklamanın olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim