Turgutlu Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirerek katı atık tarife bedellerini belirledi, Sinirli Mahallesi’ne Sağlık Evi yapılması amacıyla mülkiyeti belediyeye ait arsayı Sağlık Bakanlığı’na tahsis etti.

Turgutlu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı, Aralık ayı meclis toplantı tutanağı ve meclis kararlarının görüşülmesi ile 2015 yılı Sayıştay raporunun okunmasıyla başladı. 2016 yılında görev alacak Denetim Komisyonu Üyeliği için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grubu isim önerilerinde bulunurken, kapalı oylama ile yapılan seçim neticesinde MHP’den Mahmut Çetin 18, Hakan Yavuz 17, Serhat Seyhan 18, AK Parti’den Tamer Dizman 17 ve Türkan Rodoplu 17 oy alarak 5 kişilik komisyona seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bilindiği üzere 2015 yılında meclisimizde hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olacak kararlar aldık. 2016 yılının ülkemizin adına daha iyi yarınlara gideceğimiz, ilçemiz adına da yine halkımızın menfaati doğrultusunda güzel hizmetlerin kararını alacağımız bir yıl olmasını diliyorum” dedi. Mecliste gündemin 3. maddesi ile sözleşmeli personel çalıştırılması oy birliği ile karara bağlanırken, tarife komisyonun katı atık bedelleri görüşüldü.


KATI ATIK BEDELLERİ BELİRLENDİ


Tarife Komisyonunun katı atık bedellerine yönelik raporunun gündeme alındığı mecliste konuya yönelik bilgi veren Başkan Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarife bedellerine yönelik tüm ilçelerden bir çalışma istendiğini ve bu konuda komisyon ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bir rapor hazırladığını söyleyerek, MASKİ’nin önümüzdeki süreçte bu çalışmaları değerlendireceğini ifade etti. Çevre Mühendisi Evren Erbaşser de Çevre Kanunu çerçevesinde hazırlanan çalışmanın detayları hakkında bilgi vererek, meclis kararı alan ilçe belediyelerinin katı atık bedel ücretlerinden örnekler verdi. Başkan Şirin, bedel tablosuna yönelik vatandaşı korumaya gayret ettiklerini belirtirken, oy birliğiyle kabul edilen tarife sonucunda Kentsel Katı Atık (şehir merkezi) bedeli aylık 3,54 TL, Kırsal Katı Atık (köyler) bedeli 2,44 TL olarak belirlendi.


TALEP YASAL DAYANAKLA RED EDİLDİ


Gündemin bir diğer maddesi 2015 Aralık ayı meclis toplantısında komisyona havale AK Parti’li meclis üyeleri İsmail Parmaksız ve Tamer Dizman tarafından belediyenin ilçedeki derneklere yardım yapmasına yönelik teklif oldu. Oylama öncesi konuşan Başkan Şirin, talebe yönelik yanlış bir karar almamak adına detaylı bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Yasal dayanaklara yönelik bilgilendirmenin ardından; 6360 sayılı kanunun 19. maddesine eklenen fıkra ve 5018 sayılı kanunun 29. maddesinin 1. fıkrasındaki 2. cümlenin ’belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabii şirketler için uygulanamayacağı hükmü gereği’ talebin reddi oy birliği ile kabul edildi.


SİNİRLİ MAHALLESİ’NE SAĞLIK EVİ


Mecliste ek gündem maddesi olarak Turgutlu Belediyesi’ne ait Sinirli Mahallesi’nde yer alan 69 metrekare arsanın Sağlık Evi yapılması şartıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi yer aldı. Oy birliği ile alınan karar doğrultusunda alanın 10 yıllığına ve 1 yıl içerisinde inşaa edilmesi şerhiyle tahsisi gerçekleştirildi. Konuya yönelik bilgi veren Başkan Şirin, sağlık evinin bir hayırsever tarafından yapılacağını belirterek, Sinirli Mahallesi’nin yanı sıra Musalar Yeniköy Mahallesi halkına da hitap edecek yatırımın ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.^

Editör: TE Bilişim