Törende, Kur'n-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Ensar Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ali Karayılan, vakfının Türkiye'nin geleceğine önemli katkılar sunacak gençlerin yetişmesi için birbirinden güzel projelere imza attığını söyledi.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini milli şuurla düşünen gençlerin ve vatandaşların desteğiyle püskürtüldüğüne işaret eden Karayılan, "Türkiye artık kabuğuna sığmayan bir ülke olmuştur. Bu ülkenin gençlerinin geleceğe emin adımlarla yürümesini ve önemli projelere imza atmalarını istiyoruz. Bu yüzden Ensar Vakfı olarak projelerimize her geçen gün yenilerini katıyoruz. Bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan ise Ensar Vakfı'nın "15 Temmuz Kitap Kahve" ile önemli bir projeye imza attığını belirtti. 
Özkan, şunları söyledi:
"Ensar Vakfı, Türkiye'nin heryerine yayılmış şubeleriyle, öğrenci yurtlarıyla, özellikle gençlere yönelik gerçekleştirdiği projelere imza atan önemli bir vakıf. Kuruluşundan bu yana vakfın hizmetlerine destek veren, emek veren, gayret eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Artık bilgi toplumundan yaşıyoruz. Dünya'nın geleceği, bilgiyle en iyi şekilde donanan, bilgiye sahip olan toplumların ve ülkelerin elinde olacak. Bizler de Türkiye olarak nüfusunun yaklaşık 20 milyonu öğrenci olan, nüfusunun dörtte biri genç nüfustan oluşan bir ülkeyiz. Fakat maalesef gelişmiş ülkelere baktığımızda, okuma noktasında çok zayıf bir toplumuz. Bu bizim kabullenmemiz gereken bir gerçek. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 15 Temmuz Kitap Kahve bu noktada da son derece önemli."
Kitap kahvenin açılışına, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek, Ensar Vakfı Turgutlu Şubesi Başkanı Mustafa Çalışır, ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: TE Bilişim