Manisa halkının artık 19 Mayıs Stadyumu’nda sabah sporu yapabileceğini söyleyen Öztürk, Atletizm Tartan Pisti, 8 Eylül Stadı soyunma odaları ve tribünün yenilenmesi, Çıkrıkçı sahası yapımı ve Hacırahmanlı tribünü ve soyunma odasının yenilenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“MANİSA’DAN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARACAĞIZ”

İlk olarak sporun öneminden bahseden Öztürk, “Sporda hayat var. Önce insan yetiştirmek önemli. Ahlaklı bireyler olmak önemli. Önce insan yetiştireceğiz sonra şampiyon yetiştireceğiz. Felsefemiz bu. Lisanslı sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Milli eğitim camiasından destekler alıyoruz. 2016’da 70 bin 50, 2017’de 76 bin 564, 2018’de 82 bin 697 lisanslı sporcumuz oldu. Demek ki ailelerimiz de bilinçleniyor ve çocuklarını spora gönderiyor. Spor yaparak, hem bedensel hem de zihinsel yorgunluğu atıyoruz. Manisa’da spora ilgi gayet iyi. Yetenek taramalarımızdan çok yetenekli sporcular çıkıyor. Kerem Kamal Dünya Şampiyonu olup gururumuz oldu. O taramaların meyvesidir Kerem Kamal. 650 civarında özel yetenekli sporcular çıktı. Bu çok iyi rakam. Manisa’dan olimpiyat şampiyonu çıkaracağız” dedi. Öztürk, bireysel spor yapan gençlerin geleceği için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünün altını çizerek, belediyelerin olimpik hedefler adına başarılı sporculara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN KURTARMALIYIZ”

Öztürk, çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için anne babaların duyarlı olmalarını gerektiğini söyledi. Öztürk şöyle devam etti: “Çocukların ellerinden telefonları almalıyız. Onlara teknolojiyi nasıl kullanmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Evlatlarımız bizim yarınlarımız. Onları spora yönlendirmemiz gerekiyor.”

“SPORDA TÜRKİYE’DE İLK 10 İL İÇERİSİNDEYİZ”

Manisa’nın bir spor kenti olduğunun vurgulayan Öztürk, “Türkiye’de ilk 10 içindeyiz. En aktif şehirlerden biriyiz. Manisalı spor bakanımızla daha da iyi olacağız. Ahmet Deniz valimiz, spor aşkıyla dolu valimiz. Yeni valimizle, Manisalı bakanımızla Manisa’ya güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. İl müdürlüğümüzde fitness hariç bütün branşlar ücretsiz. Antrenörlerden biri veliden para isterse bize gelip bunu bildirsinler. Gereğini yapalım. Muradiye salonumuzda bütün eksiklikler giderildi. Resmi müsabakalar başlatıldı. Büyükşehir’den durak talep ettik. Bunu da çözeceklerine inanıyoruz. Yol ve kavşak konusunda sayın valimize bir rapor hazırlıyorum. Çok yakında Manisa’ya yakışır şeyler olacak” dedi.

“19 MAYIS STADYUMU’NU MANİSALILARIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ”

Şehirde halkın sabah saatlerinde yürüyüş ve koşu yapabileceği bir alan eksikliğine vurgu yapan Öztürk, bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade ederek, “Geçenlerde Manisaspor başkanımızla görüştük, stadı yeniden kiralamak istiyorlar. Onlardan ricada bulunduk. Stadı sabah saatlerinde halka açmalarını istedik. Sağ olsunlar, bu isteğimize olumlu cevap verdiler. Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nu sabah 06:00 ile 09:00 arası Manisalıların hizmetine sunmak istiyoruz. Bunu yeni sözleşme sürecinde yapacağız, Manisaspor ile sözleşme yenilenmezse biz açacağız. Her halükarda bunu yapacağız” dedi.

“TARTAN PİST YATIRIM PROGRAMINDA”

İl Müdürü Yunus Öztürk, Olimpiyat Sahası’na yapmayı planladıkları Atletizm Tartan Pist projesiyle ilgili olumlu bir süreç yaşandığını belirterek, “Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa’ya geldiğinde alanı yerinde incelemişti. Bu proje bakanımızın öncelikli projeleri arasında. Bu işe sıcak bakıyor ve gerekli yerlere talimatını verdi. En kısa zamanda sonuç alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“8 EYLÜL STADI İLE İLGİLİ PROJEYİ HAZIRLADIK”

Amatörlerin merakla beklediği 8 Eylül Stadı ile ilgili projeyi hazırladıklarını kaydeden Öztürk, “Projemizi bakanlığımıza sunacağız. Sayın valimiz de bu konuda çok ilgili. Oraya kaliteli bir soyunma odası ile tribün yapacağız. Ayrıca kulüplerimizin malzemelerini koyabileceği odalar yapacağız. 14 oda olacak. Orada antrenman yapan kulüplerimiz antrenman malzemesini alıp sahaya çıkabilecek” dedi.

“ÇIKRIKÇI STADI TAMAMLANACAK”

Turgutlu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Mahallesi’nde yapımı yarım kalan futbol sahası ile ilgili de müjdeler veren Öztürk, “Sayın bakanımız bu konuyla ilgili spor toto teşkilat başkanlığına talimat verdi. Büyük bir ihtimalle stat tamamlanacak. Prosedürler tamamladıktan sonra çim saha, soyunma odaları ve çevre düzenlemesi ile 2 milyon civarında bir yatırım olacak” şeklinde konuştu.

“HACIRAHMANLI STADI’NIN TRİBÜNLERİ VE SOYUNMA ODALARI YENİLENECEK"

Öztürk son olarak, Hacırahmanlı sahasının tribünü ve soyunma odalarının da yenileneceğini müjdeleyerek, “10 gün içerisinde oranın da tadilatı yapılacak. Bunun yanı sıra Sancaklı Bozköy’ün sahasını da bakanlığa sunmayı planlıyoruz. Buraya da sentetik zeminli bir saha yapma amacındayız” dedi.

Editör: TE Bilişim