Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Demirarslan, 27 yıldan bu yana sporla iç içe. En zor zamanlarında dahi sporu bırakmayan ve çevresine örnek olan Demirarslan’ın on parmağında on marifet var

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Ahmet Demirarslan. Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi. Aynı zamanda da Şehzadeler Belediyespor Başkan Yardımcısı. Asıl mesleği mali denetim olan Demirarslan, 27 yıldan bu yana sporla iç içe. En zor zamanlarında dahi sporu bırakmayan ve çevresine örnek olan Demirarslan’ın on parmağında on marifet var. İlk olarak taekwondo branşıyla tanışan 38 yaşındaki meclis üyesi; aikido, jeet kune do, muay thai ve kick boks da yapıyor. Aynı zamanda dalgıçlık yaparak denizin 35 metre altına dalabiliyor.

“UZAKDOĞU SPORLARINA YOĞUN İLGİM VAR”

Manisa Jeet Kune Do Spor Salonu’nda Antrenör Ediz Barış gözetiminde düzenli olarak spor yapan Ahmet Demirarslan, küçük yaşta tanıştığı taekwondoda müsabık olarak birçok müsabakaya katıldığını ve dereceler elde ettiğini söyledi. Meslek hayatına atılmasıyla diğer uzakdoğu branşlarına ilgi duyduğunu kaydeden Demirarslan, “Taekwondoda hemen hemen tüm yaş kategorilerinde Ege Bölge ve Türkiye şampiyonalarına katıldım. Aktif müsabık sporcu olarak görev yaptım. Ardından meslek hayatına atılmamızla beraber uzakdoğu sporların felsefesine dayalı diğer branşları da inceleme fırsatım oldu. Yurt dışına görevlere gitmeye başlayınca aikido branşı ile tanıştım. Yurt dışında da 1 yıl aikido yaptım, döndükten sonra Türkiye’de 2-3 yıl yaptım. Daha sonra uzakdoğu sporlarının çok güzel bir kombinasyonu olan ve Bruce Lee’nin meydana getirdiği jeet kune do sporuyla tanıştım. Bu sporu da aktif olarak devam ettiriyorum. Yaklaşık 27 yıldır uzakdoğu sporlarının içindeyim. Bunun yanında muay thai ve kick boks da var. 38 yaşındayım. Şehzadeler Belediyesi’nde meclis üyesiyim. Mesleğim mali denetim olduğu için plan bütçe komisyon departmanında komisyon başkanlıkları görevlerim var. Vergi dairesinde bir komisyonda görevlerim var. Şehzadeler Belediyespor’un da başkan yardımcısıyım. Bireysel spor dalları ile çok yoğun bir şekilde ilgileniyorum” dedi.

“SPORA HİÇ ARA VERMEDİM”

Spordan hiç kopmadığını anlatan Demirarslan, bunu başarılı bir planlama ile gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyerek, “Hayatın başarılı planlama olduğuna inanırım. İnsan zamanını verimli kullanmalı. Spora mutlaka zaman ayırabilir. Tabi ki bir takım şeylerden fedakarlık edilmesi gerekiyor. En zor sınavlara çalışırken bile spordan hiç kopmadım, hiç ara vermedim. Haftada 3 gün olmasa da 1 gün de olsa gelmeye çalıştım. Haftada 2’şer saatten 4 saat sporu yapmak lazım. Uzakdoğu sporları insana kendine olan güvenini pozitif yönde artıran sporlardır. Çok sevdiğim bir söz var: Korkaklar bin kere ölür, cesurlar bir kere ölür” diye konuştu.

“AİLEM HER ZAMAN DESTEKÇİM”

Ahmet Demirarslan, ailesinin tam desteğini aldığını ifade ederek, “Evlenmeden önce annem babam destek olmuştu. Evlendikten sonra sağ olsun eşim destek oluyor. Çocuklarımı da mümkün olduğunca salonlara getirmeye çalışıyorum. 11 yaşındaki oğluma da öğretiyorum. Çocuğumun kendini çok daha güçlü hissettiğini görüyorum. Her zaman cebimizde taşıdığımız bir güç gibi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“35 METREYE KADAR DALABİLİYORUM”

Çocukluğundan beri denize tutkusunun olduğunu söyleyen Demirarslan, dalgıçlık yapabildiğini de söyleyerek, “Denizin altı ayrı bir alem. Allah’ın yarattığı alemlerden bir tanesi. İnsanı bambaşka bir dünyaya götürüyor. Deniz altındayken hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz. Sadece denize konsantre oluyorsunuz. Beyninizi sıfırlıyor. 35 metreye kadar dalıyorum. Emniyet tedbirlerini aldıktan sonra 50 metreye kadar rahatlıkla dalabiliyorsunuz. Serbestte de yani tüpsüz olarak da 10 metreye kadar dalıyorum. 2 dakika kadar suyun altında nefesimi tutabiliyorum. Dalış esnasında aynı zamanda balık avlıyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK”

Demirarslan, Şehzadeler Belediyespor olarak spora önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Manisamızın şehzadelerimizin genç yeteneklerini keşfedip balkan Avrupa ve Dünya şampiyonları yetiştirmek istiyoruz. Bunun adımlarını da attık. Türkiye ve Avrupa ve Dünya derecelerimiz gelmeye başladı. Spora gönül veren, sporda bilfiil çalışmak isteyen, antrenmanlara kaytarmadan devam etmek isteyen tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Herkesin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için sporu mutlaka öneriyoruz.” 

Editör: TE Bilişim