ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en iyi sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, maliyetsiz yabancılarının takıma katkısıyla ayakta kalıyor. Yönetimin yabancı transferlerindeki yüksek isabet oranı, bu sezona da yansıdı.

ZARLAR HEP DÜŞEŞ GELİYOR

Sezon başında Partizan takımından gelen Sırp kaleci Milan Lukac, yaptığı kurtarışlarla takımını en kritik anlarda ayakta tutarken, 17 maçta banko oynadı. 17 maçın 15’inde görev alan Brezilyalı stoper Douglao ise kariyerinin zirvesinde. Bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig’de birçok takımın transfer listesine giren tecrübeli stoper, 15 maçta 3 gol kaydetti. Roberto Carlos döneminde Braga’dan gelen Portekizli Custodio ise tam bir görev adamı. Kupa maçları dahil 19 maçta görev alan Custodio, 1 de gol kaydetti. Sezon başında kapalı kutu olarak gelen Kamerunlu Landry N’Guemo ise 14 maçta 1 gol atarken, orta alanı çekip çeviren isimlerden biri oldu. Yenilerden bir diğer kapalı kutu Gine-Bissaulu Sami, 14 maçta 2 gol, takımın tecrübelilerinden Brezilyalı Bruno 15 maçta 2 gol, Demokratik Kongolu 35 yaşındaki Lomana Lualua ise 14 maçta 2 gol kaydetti.

RODALLEGA LİGİ DAĞITTI

Takıma en fazla katkıyı ise Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega yaptı. 17 maçta 11 gol atan tecrübeli santrfor, Gekas ve Niasse’den sonra takımın gol yükünü çekip taraftarın sevgilisi olan efsane isimlerden biri oldu. Rodallega, 13’er golle ilk iki sırada yer alan Beşiktaşlı Mario Gomez ile Antalyasporlu Samuel Eto’nun ardından gol krallığında üçüncü sırada yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim