Yönetici Ferdi Zeyrek’in hazırladığı projenin Manisaspor’un geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, “Gürle'de 80 dönümlük bir arazi kazandırmak istiyoruz. Bu alanda 20 odalı tesis, 2 doğal, 2 suni çim saha olacak. Altyapımız da Tarık Almış Tesisleri'ndeki yarım sahada değil burada çalışacak. Gençlik Spor genel Müdürlüğü'ne devredilen bir araziyle ilgili çalışmamız var” dedi.

MEVCUT TESİSE 15 KM UZAKLIKTA

Fatih Yıldız yaptığı açıklamada, “Mevcut tesise 15 km uzaklıkta, 250 metre rakımda ormanın içinde belki Manisaspor’un kamp sorununu da ortadan kaldırabilecek bir yer çalışması yapıldı. Bununla ilgili proje çalışmaları yapıldı, çizildi. A takım için 20 odalık, yaklaşık 40 kişinin kalabileceği, yatakhanesi, yemekhanesi, konferans salonunun olduğu bir yer olacak. A2 takımı için hem kamp hem diğer takımlar için yan tarafında olacak aynı ölçülerde aynı oda sayısında bir kamp yeri binası düzenlenecek. Arkasında 4 tane sahası olan 2'si çim 2'si sentetik olmak üzere yapılacak. Bu yer için başvuruları ve çalışmaları yapıldı. İnşallah bu sene içinde bunu Manisaspor’a kazandıracağız” dedi.

TESİSİN MALİYETİ 5 MİLYON TL

Tesis için düşündükleri yerin Orman Genel Müdürlüğü’nden Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini anlatan “Görüşmeleri yapmak için salı günü Ankara’ya spor genel müdürlüğüne gideceğim. Kongre öncesinde yer için buranın sözünü alıp bu işi bitirmek istiyoruz. Yapılacak tesisin maliyeti 5 milyon lira. Biz bu yeri Manisaspor’a kazandırdıktan sonra belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle futbol federasyonu başkan vekilimiz Arif Koşar’la spor bakanımızla bunların değerlendirmesini yapacağız. Bu tesisin yerin tahsisinden sonra el birliği ile gerek belediyeler gerek milletvekillerimiz gerek spor bakanlığımızla en kısa sürede yapılacağına inanıyorum. Çünkü Manisaspor’un sorunu yerin bulunması ve tahsisi. Bu da aşılınca inanıyorum, bu iş en kısa sürede biter. Sponsorlarla görüşüyoruz. İSS adlı bir Alman katering firması isim sponsoru olabilir" dedi. 

Editör: TE Bilişim