Şanlıurfaspor'u mağlup etmesiyle beraber ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyen Manisaspor, Salı günü başladığı Boluspor çalışmalarına bugün de devam etti. Yarın sabah takım otobüsüyle Bolu'ya geçecek olan siyah beyazlılar Cumartesi oynayacakları ligin son maçıyla beraber sezona nokta koyacak. Çoğu oyuncu Bolu maçından sonra hiç Manisa'ya dönmeyerek tatile çıkacak. Sözleşmesi biten oyuncuların çoğu ve devam eden oyunculardan bazılarının da takıma bir daha katılmayacakları öğrenildi.
MERTAN VE ERMAN UÇUYOR
Manisaspor'da sözleşmesi bitecek olan 9 isimden sadece birkaçının takımda kalacağı düşünülüyor. İsmal Şahmalı ve Emrah Tuncel'in takımda kalmaları beklenmezken, Tarzan'ın altyapısından yetiştirdiği ve bu sezon Türk futboluna tanıttığı Yağızcan Akyürek'in de 2 TFF 1. Lig takımından ve birçok 2. ve 3. Lig takımı tarafından izletildiği öğrenildi. Akyürek'in sezonun son maçında forma giymesi beklenirken, yönetimin genç oyuncuya sözleşme sunacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra geçen sene şampiyonlukta büyük payı olan ve bu sene 21 kez Manisaspor formasını terleten Mertan Caner Öztürk'ün özellikle İstanbul takımlarıyla adı anılmaya başlandı. Kontratının bitmesiyle beraber memleketine dönecek olan 24 yaşındaki hücum oyuncusuyla Ümraniyespor ve İstanbulspor'un yakından ilgilendiği öğrenildi. Aynı şekilde kupada büyük emekleri olan ve bu sene üzerine koyarak takımının 1. Lig'de tutunmasında büyük rolü olan Erman Bulucu'nun da sözleşmesi sona eriyor. 27 yaşındaki Erman ligin ilk devresinde çok şans bulamamasına karşın, şansını bulduğunda da formasını bir daha geri vermeyip takımının 24 maçında forma giymişti. Savunmanın değişilmez ismi olan ve kritik golleriyle Tarzan'a hayat veren Erman'ı Ankaragücü ve İstanbulspor'un istediği, Balıkesirspor'un da 27 yaşındaki oyuncuya teklif yapabileceği öğrenildi. Erman'ı takımda tutmak isteyen yönetim, oyuncuya sözleşme sunmaya hazırlanıyor.
 
KADRO DIŞI OYUNCULARA AF YOK AMA...
Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Başkan Abdullah Mergen "Kadro dışı bıraktığımız isimlerin takıma dönme ihtimali çok düşük." diyerek Berk Neziroğluları, Savaş Yılmaz ve Ozan Sol'a kapıyı kapatmıştı. Kiralık sözleşmesinden dolayı Altınordu'ya dönecek olan Ozan'ın zaten sözleşmesi bitecek. Ancak Berk ve Savaş önümüzdeki sezonun sonuna kadar Manisaspor'un sözleşmeli oyuncusu konumunda bulunuyor. Bu iki oyuncunun da hem geçen sezondan hem bu sezondan alacakları bulunuyor. Oyuncuların geri dönmeyeceğini söyleyen yönetim, bu durumda futbolcularının alacaklarını ödeyecek ve tek taraflı fesih durumunda yine iki oyuncuya da gelecek sezonki alacaklarından pay verecek. Bu kadar maliyetten kaçınması beklenen yönetim, "Affetmeyeceğiz" demesine karşın, 2 oyuncuyla da masaya oturmak durumunda kalacak.

Editör: TE Bilişim