Geçtimiz sezonun başında transfer yasağının açılmamasından dolayı yaşanan krizler, Manisaspor'da bazı genç oyuncuların kadroda yer almasını sağlamıştı. A takım kadrosuna katılan Ömer, Alper, Yağızcan gibi isimlerden takımda kendisine devamlı yer edinen sadece Yağızcan Akyürek olmuştu. Sezonun ilk maçında kaleye yaptığı transfer İsmail Şahmalı'yı oynatamayan Tarzan, 18 yaşındaki Yağızcan'a kaleyi teslim etmiş ve yeni bir yıldızın doğmasına şahitlik etmişti. Ligin ilk maçı olan Elazığspor maçında yaptığı kurtarışlarla takımının 3 puana ulaşmasında aslan payına sahip olan Yağızcan, maç sonu göz yaşlarını tutamamış, taraftar genç kaleciyi bağrına basmıştı. Genç yaşına karşın bu sezon görev geldiğine başarılı performanslar sergileyen Yağızcan'ın sözleşmesi sezon sonu sona ermişti. 
BİRÇOK TAKIMIN RADARINDA
Genç file bekçisinin Mayıs sonunda sözleşmesinin bitmesine karşın yönetimden hiçbir girişimde bulunulmadı. Geçen sezon İsmail'in arkasında 2. kaleci olarak bekleyen, İsmail sakatlık ve kart sorunuyla boğuşurken Manisaspor'un kalesini koruyan Yağızcan, devre arasında Emrah Tuncel'in gelmesiyle 3. kaleci konumuna düşmüştü. İyi açtığı sezonda önündeki tecrübeli isimlerden dolayı şans bulmakta zorlanan Yağızcan Akyürek'in daha çok oynamak istediği biliniyor. Özellikle 2. ve 3. lig takımlarının direkt 1. kaleci olarak düşündüğü Yağızcan, önceliğini Manisaspor'a vermesine karşın diğer alternatifleri de önünde tutuyor.
 
ŞAPÇI PEŞİNDE
Yağızcan'ı en ciddi isteyen ekipler Hakan Şapçı'nın başına geçtiği Utaş Uşakspor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak görünüyor. Bandırmaspor'un da genç kaleciyle ilgilendiği biliniyor. Kontratı bittiğinden dolayı bonservissiz olarak transfer yapma hakkı olan kaleci, Manisaspor yönetiminden şu ana kadar beklediği ilgiyi göremedi. Yuvasında kalmak isteyen ancak daha çok forma giyme isteği de bulunan genç kaleciyi Hakan Şapçı'nın Uşakspor'u 1. kaleci olarak transfer etmeye çalışıyor. Önümüzdeki sezon Play-Off hedefi olan Manisa Büyükşehir Belediyespor da, geçen sezon Yağızcan'ın gösterdiği performanstan dolayı genç eldiveni 1. ve ya 2. kaleci olarak transfer etmenin peşinde görünüyor. 
DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ
Sezon başında TFF 1. Lig'in televizyon hakları olmadığından dolayı Elazığspor maçını izleyemeyen altyapı milli takım antrenörleri, Yağızcan için defalarca Manisaspor maçına geldi. Ardından gelen dönemde teknik adam değişiklikleriyle beraber kötü bir döneme giren Manisaspor'da Göztepe, Adana Demirspor ve Y. Malatyaspor maçlarında başarılı kurtarışlar yapmasına karşın kalesini gole kapatamayan genç eldiven, Altınordu maçında yine dikkat çekti. Aralık'ta İzmir'de oynanan maçın 57. dakikasında sakatlanan İsmail Şahmalı'nın yerine oyuna giren Akyürek, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de izlediği maçta müthiş kurtarışlar yaparak yine kendisini parlattı. O dönemden sonra birkaç kez kadroya girebilen ve önündeki tecrübeli isimlerden dolayı şans bulamayan Yağızcan, ligde kalınmasının garantilenmesiyle hedefsiz gidilen Bolu maçında gelen gollere engel olamamıştı. Yaşına rağmen gösterdiği olgunluk ve refleksleriyle dikkat çeken oyuncunun kısa zaman içerisinde kulüpte kalıp kalmayacağı belli olacak. Daha önce altyapısından yetişen Murat Demir'e sahip çıkamayan yönetim, yetenekli kaleciyi Afyon Jetspor'a bu sezon kaptırmış ve eski milli oyuncu takımıyla şampiyon olmuştu. Bu sefer altyapıdan çıkan Yağızcan Akyürek'in kaderi merak konusu oldu.
Editör: TE Bilişim