ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa’yı birçok ulusal ve uluslararası organizasyonda temsil ederek gururumuz olan Oyar kardeşler, camiada kendilerine yönelik uygulanan baskı ve yıldırma politikaları neticesinde artık Manisa adına yarışmama kararı aldılar. Taekwondoda yaşanan olayların önüne geçemeyip olayları adeta seyreden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, geleceği parlak olan milli sporcularını elde tutamayarak büyük hayal kırıklığına sebep oldu.

TRABZON’DAKİ OLAYLAR ETKİLEDİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Trabzon’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kadrolu Taekwondo Antrenörü Serap Aydeniz ve Başarspor Kulübü Başkanı Süleyman Başar ile milli sporcuların babası Zekeriya Oyar arasında bir takım olaylar yaşanmıştı. Aydeniz, kendisine yönelik kamera ile çekim yaptığını iddia ettiği Zekeriya Oyar hakkında tacizden dolayı suç duyurusunda bulunmuş, Trabzon polisi de Oyar’ı tüm sporcu antrenör ve hakemlerin gözü önünde karakola götürmüştü. Bir süre karakolda ifadesi alınan Baba Oyar, suçsuz olduğu anlaşılıp serbest bırakılmıştı. Ayrıca Başarspor Kulübü Başkanı Süleyman Başar ile Baba Oyar arasında tartışmalar yaşanmış, Başar rahatsızlanıp tedavi altına alınmıştı. Milli sporcular Necmettin Selim Oyar ve Taha Beytullah Oyar da bu olaylar sonrasında psikolojik olarak yıprandıklarını, baskı altında tutulduklarını ve İl Müdürlüğü’nün de kendilerine sahip çıkmadığını gerekçe gösterip Manisa İl Gençlikspor’dan ayrılma kararı aldılar.

İL SEÇMESİNE KATILMADILAR

Oyar kardeşler, yıl sonunda Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Gençler ve Büyükler İl Seçmesi’ne katılmadı. 7-13 Ocak tarihleri arasında Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılmama kararı aldıkları öğrenilen milli sporcular, ilişiksiz belgelerini Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla gönderdiler. Ferdi veya Sakarya ili adına yarışma kararı alan millilerin taekwondocu kardeşleri Betül Oyar, Beyza Nur Oyar da Manisa adına yarışmamama kararı aldılar. Konuyla ilgili baba Oyar’ı aradık ancak kendisi konuyla ilgili konuşmama kararı aldığını belirtti.

TAHA BEYTULLAH OYAR- 1995 DOĞUMLU

2009 Okullararası Türkiye 2. si

2010 Gençler Türkiye  3. sü

2011 Ümitler Türkiye 2. si

2012 Okullararası Türkiye 2. si

2012 Gençler Balkan Şampiyonu

2013 Ümitler Türkiye 3. sü

NECMETTİN SELİM OYAR-1998 DOĞUMLU

2012 Yıldızlar Türkiye 2. si

2013 Gençler Türkiye 3. sü  

2013 Kulüpler Türkiye 3. sü

2014 Gençler Türkiye 2. si   

Editör: TE Bilişim