ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisa’da Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu’ndan öğretmenlerin desteği ile 7 yıl önce okul spor kulübü olarak kurulan Meriçspor, futbolda büyük bir başarıya imza atarak ilimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkını elde etti. Amatör ve altyapı kategorileri olmak üzere kendi imkanlarıyla kenar mahallelerden oluşan kadrosuyla mücadele eden Kırmızı-Siyahlılar, U16 Ligi’nde örnek bir başarıya imza atarak Manisa Şampiyonu oldu.

BELEDİYE TAKIMLARINI SOLLADILAR
Bilindiği gibi belediye ve kurum destekli takımlar, hem amatör hem de altyapılara damga vuruyordu. Ancak Meriçspor bunca imkansızlıklara rağmen tesis sorununa rağmen güçlü rakiplerini birer birer geçerek şampiyonluğunu ilan etti. Grup maçlarında Yunusemre Belediyespor ile Büyükşehir Belediyespor’un pilot takımı olan Murat Germen’i geçerek 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik alıp 33 gol atıp 3 gol yiyen Meriç, Play-Off’ta ise Somaspor ve Saruhanlı Belediyespor gibi güçlü ekipleri geçerek 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik alıp 14 gol atıp 2 gol yedi ve namağlup şampiyon oldu. Şampiyonlara kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın verdi.

“BİR FİDAN DİKTİK, MEYVE VERİYOR”
Yıllar süren emeklerin meyvesini aldıkları için mutlu olduklarını belirten Antrenör Yavuz Yusuf Yıldırım, “Gururluyuz. Sporcularımızın en az 12 tanesini kendimiz yetiştirdik. 8-9 yaşlarında futbolla tanışan çocuklar, bugün 16 yaşında yine bizimle şampiyon oldu. Bir fidan diktik ve meyve vermeye başladı. Bu çocukların en az 8 tanesi transfer yapabilir.

”OTOBÜS BULAMIYORUZ”
Denizli’ye gitmek için kamu kurum ve kuruluşlardan otobüs desteği beklediklerini kaydeden Yıldırım, “Şampiyon olduk ama kara kara düşünüyoruz.  İşimiz daha yeni başlıyor.  Maalesef otobüs bulamıyoruz. Şehrimizi Denizli’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi. Meriçspor müsabakalarda Cenk Vardar, Barış Söyü, Adem Aluç, Ali Koç, Burhan Çil, Cihan Korkut, Feyzullah Korkut, Emre Pınar, Erdem Orada, Faruk Biçici, Ferhat Yücel, Kadir Çiçek, Nurullah Çiçek, Mikail Kuzey, Oğuzhan Demirkıran, Ömer Çelik, Sezer Akar, Hakan Akarslan, Serkan Akarslan’dan oluşan kadrosuyla mutlu sona ulaştı.
 

 
Editör: TE Bilişim