İki takım arasında geçen sezon Turgutlu’da oynanan Play-Off maçında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bulunduğu protokol tribününe atılan patlayıcı maddelerle büyük olaylar çıkmıştı. Şimdi iki takımın yolu bu kez ligin 8. Haftasında kesişti. Bu kritik derbi öncesinde Somaspor Başkanı Sinan Vardar, Belediyespor camiasını maça beklediklerini ifade etti

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta şampiyonluğun iki güçlü adayı Somaspor ile Manisa Büyükşehir Belediyespor, ligin 8. Haftasında pazar günü saat 13.30’da Soma Atatürk Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Ligde 17 puanla lider olan Büyükşehir ile 12 puanla 4. sırada yer alan Somaspor’un dev kapışması öncesinde Somaspor Başkanı Sinan Vardar, özel açıklamalar yaptı.

“CENGİZ BAŞKAN’I MAÇA BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Belediyespor camiasını maça beklediklerini ifade eden Somaspor Başkanı Sinan Vardar, “Geçen sene bazı olaylar olmuş, artık Türk futbolunda bu olayların sona ermesi için liderlerin de birbirlerine yakın olması lazım. Pozitif yaklaşması lazım. Kendi adıma tüm Belediyespor camiasını ağırlamak isterim. Sayın Başkan’ı mutlaka maça bekliyorum. Kendisine saygılarımı sunuyorum. Çok memnun olurum. Sayın Başkan tabi bizim ilçemizin de başkanı. Kendisiyle daha görüşmemiz kısmet olmadı. En kısa zamanda da görüşmek istiyorum. Zaten böyle bir talebim de var. Kendisi buna cevap verirse çok memnun olurum” dedi.

“EN UFAK BİR ÇATLAK SES OLMAYACAK”

Sezon başından bu yana centilmenliği ana hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Vardar, “Taraftarlarımızla bu maç öncesinde konuşacağız. Daha önce bu konuları üstüne basa basa konuştuk. Herhalde başkanlarını dinlerler. Bu grupta en centilmen takım olma hedefimiz var. Olay çıkmayacağına garanti ediyorum. Kaymakamımız, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz maçın öneminin bilincindeler. En ufak bir çatlak ses olmayacak” diye konuştu.

“ÖNCE DOSTLUK KAZANSIN”

Vardar, maçla ilgili ise her iki takım açısından da çok zorlu bir maç olacağını kaydederek, “İyi bir takımımız var. Manisa takımı da aldığı neticelerle hedefini ortaya koydu. Bu maçı kazanırsak puan farkı 2’ye düşecek. Çok önemli bir maç. Sakatlarımız var. Onları maça yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi

biraz şoktayım. Hazırlık maçlarında gösterilen performansla ligdeki performans arasında büyük bir uçurum var. Bunu da tedavi etmeye çalışıyoruz. Bir kan değişikliği yaptık. Soma’nın sevilen hocasını göreve getirdik. İyi bir ekip oluştu. Zaten her şey aceleye geldi. Ben hepsine güveniyorum. Önce dostluk kazansın. Sonra da biz kazanalım istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim