TFF 3. Lig 1. Grup'ta fırtınalar estiren Manisa Büyükşehir Belediyespor, üst üste 9’uncu galibiyetini Bergama karşısında aldı. Mümin Özkasap Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyşükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda futbolseverde izledi. Bergama karşısında maça baskılı başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, ilk dakikalardan itibaren tehlikeli ataklar geliştirdi. Maçın 3. Dakikasında Ali’nin golüyle 1-0 öne geçen temsilcimiz, 14. Dakikada Ufukhan’ın golüyle durumu 2-0 yaptı. İlk yarının sonlarına doğru konuk Bergama önemli ataklar geliştirse de ilk yarı, yeşil-beyazlıların 2-0 üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda da rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Manisa Büyükşehir Belediyespor, 58. Dakikada Alper Sürücü’nün golüyle skoru 3-0’a taşıdı. İkinci yarının son bülümünde Bergama Belediyespor’un farkı azaltma çabaları sonuç vermeyince mücadele ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bergama karşısında bu sezon ilk kez forma şansı bulan Alper Sürücü, çıktığı ilk maçta golle tanışırken, sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Semih’te 83. Dakikada oyuna dâhil olarak sahada ki yerini aldı. Bergama maçıyla üst üste 9’uncu galibiyetini alan yeşil-beyazlılar, Puanını 29’a çıkardı ve en yakın takipçisi Düzcespor ile arasında ki 7 puanlık farkı korudu. Maçın ardından taraftarlar takımı tribünlere davet ederken galibiyeti futbolcular ile birlikte kutladılar.
"HELAL OLSUN"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, maçın ardından soyunma odasına giderek teknik heyet ve oyuncuların sevincine ortak oldu. Elde ettikleri galibiyetten dolayı oyuncuları kutlayan Başkan Ergün, “Sizlere tek kelimeyle helal olsun diyorum. Bu çaba ve gayretiniz sezon sonuna kadar devam ettiği takdirde hedefimize ulaşırız” dedi. İşte maçtan önemli anlar:
İLK SANİYEDEN İTİBAREN BELEDİYE
Maçın henüz 1. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor tehlikeli geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Alper Akçam rakibini eksilterek düzgün bir şut çıkardı. Top direğin hemen yanından auta gitti. Manisa Büyükşehir Belediyespor, baskılı başladığı maçın 3. Dakikasında golü buldu. Erhan’ın kullandığı taç atışında topu önünde bulan Ali, öne çıkan kalecinin üzerinden topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi Büyükşehir 14. Dakikada farkı ikiye çıkardı. Korner atışında Ali, kafayla arka direkte bulunan Ufukhan’ın önüne indirdi. Tecrübeli oyuncu müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. Bergama Belediyespor ilk yarının son bölümlerinde tehlikeli ataklar geliştirdi. Maçın 32. Dakikasında Emre’nin kullandığı korner atışında Anıl kafayla topu kaleye gönderdi. Defans son anda topu çizgiden çıkardı. Mücadelenin 41. Dakikasında konuk Bergama gole birkez daha yaklaştı. Berk’in şutunda üst direğe çarpan top, Hacı Ömer’in önünde kaldı. Hacı Ömer’in kafa vuruşunda kaleci Yusuf gole izin vermedi.
ALPER NOKTAYI KOYDU
Manisa Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıya da etkili başladı. Mehmet’in 49. Dakikada sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa iyi yükselen İsmail, kafayla topu kaleye gönderdi. Top üst direğe çarparak auta gitti. Baskılı oyunun karşılığını alan Manisa Büyükşehir Belediyespor, 58. Dakikada bir gol daha buldu. Kürşat Ergun’un kullandığı serbest atışta defanstan çıkan Alper Sürücü kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-0 yaptı. Bergama Belediyespor’da Hakan Çakır 62. Dakikada sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Tecrübeli oyuncunun şutunda Yusuf topu kornere çeldi. Farkı azaltma çabalarına giren konuk Bergama 72. Dakikada önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. Ceza sahasına gönderilen uzun topla buluşan Mehmet Mert düzgün bir şut çıkardı. Büyükşehir defansında Ufukhan topu son anda çizgiden çıkardı. Bergama Belediyespor’da Mehmet Mert’in 86. Dakikada kullandığı serbest atışta top az farkla auta gitti.
Stat: Mümin Özkasap Stadı
Hakemler: Eren Özyemişçioğlu, Faik Polat, Harun Öztekin
Manisa Büyükşehir Belediyespor: Yusuf, Mehmet Yılmaz, Alper Sürücü, Ufukhan, Erhan, Kürşat Ergun (Dk. 83 Semih), Umut, Kaan (Dk. 70 Olcay), Alper Akçam (Dk. 76 Berkin), İsmail, Ali
Bergama Belediyespor: Kazım, Emre, Samet (Dk. 43 Hakan), Hacı Ömer, Bünyamin, Anıl, Mehmet Tatlı (Dk. 81 Mehmet Alper), Ozan Murat, Berk, Ulaş (Dk. 62 Mehmet Mert)
Sarı Kartlar: Emre, Bünyamin, Hacı Ömer (Bergama Bld.)
Goller: Dk. 3 Ali, Dk. 14 Ufukhan, Dk. 58 Alper Sürücü (Manisa BBSK)

Editör: TE Bilişim