Soma’nın en büyük spor salonu olan Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu’nda yaklaşık iki yıldan bu yana spor faaliyetleri durdurulmuş durumda. Adeta kaderine terk edilmiş vaziyette olan salon, alkoliklerin, tinercilerin mekânı haline geldi.

900 BİN TL HARCANDI AMA…

Salondaki faaliyetlerin durmasının ardında skandal iddialar yatıyor. Yaklaşık 3 yıl önce bakım ve onarımı için 900 bin TL’ye ihaleye çıkarılan salonun tadilatı esnasında, uzay çatı ayarının kırıldığı ileri sürüldü. Salonla ilgili Celal Bayar Üniversitesi’nin yaptığı incelemede, “kullanılamaz” raporu verdiği ileri sürüldü.

575 BİN TL DAHA HARCANACAK!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün zararın kimden kaynaklandığı ile ilgili tespit davasının açılması için Spor Bakanlığı’na yazı yazdığı öğrenilirken, çatının tadilatı ve bakım onarımı için 575 bin TL’lik harcamanın daha yapılmasının gündemde olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili Vali Mustafa Hakan Güvençer’in komisyon kurduğu, Manisa milletvekillerinin de Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile temasta olduğu öğrenildi. Bakanlığın, ortaya çıkan zararla ilgili dava sürecini başlattığı, en kısa süre içerisinde tadilatla ilgili adımı atacağı ileri sürülüyor.
(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)


Editör: TE Bilişim