Yeni sezonun başlamasıyla beraber Manisalı sporseverleri yeni bir heyecan kapladı. Vestel'in basketbol şubesinin kapanması ve Manisa Belediyespor'un(Büyükşehir olmadan önce) mücadele ettikten sonra A takım düzeyinden çekilmesiyle beraber Manisa Merkez'de basketbol heyecanı bitmişti. Bu sene yeni yönetimin girişimiyle Türkiye Basketbol 2. Lig'e katılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, şehre yeniden A takım düzeyinde basketbolu taşıyor. Muradiye'deki yeni salonda çalışmalarını sürdüren yeşil beyazlılar, kadrosuna kattığı üst düzey isimlerle dikkat çekiyor. Recai Öztürk, Zafer Sezer Alp, Kağan Kavraal gibi isimleri kadrosuna katan ekipte, koçluk görevine de geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka'nın yardımcı antrenörlüğünü yapan Ceyhun Cabadak gelmişti. Yeni sezonla ilgili özel açıklamalarda bulunan Cabadak, Manisalı sporseverlere umut aşıladı. 

"DENGELİ BÜTÇELER VAR"

Takımın lige kısa süre kalmasıyla beraber kurulmasına karşın kendini ispat etmiş bir oyunu grubunu topladıklarını belirten Ceyhun Cabadak: "Takıma hem benim gelişim, hem oyuncuların toplanması geç bir zamanda oldu. Teklif geldi, anlaştıktan hemen sonra çalışmaya başladık. Biz geldiğimizde markette 25-30 civarında iyi oyuncu kalmıştı. Bu seviyeyi ve üstlerini daha önce oynamış, kendini ispat etmiş oyuncular almaya çalıştık. Bütçe açısından yönetim de cömert davrandı. Beklentimiz elbette bir üst lige çıkmak. 25 takım var ve 8-10 tanesinin dengeli bir bütçesi var. Yukarıya çıkmak istiyoruz ancak bu gibi takımlar da çıkmak isteyecek, kolay bir lig değil. İlk hedefimiz grubumuzda ilk 4'e girip, Play-Off'ta saha avantajını elde etmek olacak. Play-Off'u geçerek son 8 takkım arasına kaldığımızda, orada elimizden geldiğince maç kazanarak çıkmaya aday bir takım olmak istiyoruz, amacımız bu." dedi. 
"FİNAL GRUBUNDA SEYİRCİ DAHA ANLAMLI HALE GELECEK"
Sahaya enerji koyacak bir takım yaratmak istediklerini belirten Cabadak: "Bizde hem genç hem tecrübeli oyuncular var ama önce fiziksel bir hazırlık dönemi geçirmemiz lazım. Bu hazırlıklardan sonra oyuncuları harmanlayarak, her maç sahaya enerji koyan ve son topa kada mücadele eden iddialı bir takım yaratmak istiyoruz. Seyirci açısından bakarsak eğer kazanıyorsanız, mücadele koyuyor ve heyecan veriyorsanız seyirci sayısı artar. Final grubuna kalırsak orada seyirci daha anlamlı hale gelecek. Dolayısıyla orada tabii ki de uykuda olan Manisa basketbolseverlerini uyandıracağız, güzel bir atmosfer oluşturacağız." dedi. 
"BU GRUPLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"
Takıma daha katkı yapmayı planlamadıklarını belirten başantrenör: "Gidişata bağlı olarak oyuncu değişimi olabilir. Biz antrenmanlara başlamadan deneme idmanları yaptık. 10 oyuncuyla zaten anlaştık, son 2 oyuncu için deneme yaptık. Genç, potansiyelli, takımın idman performansını yukarıya çekecek, bu sistemin içinde gelişim gösterip forma kapacak isimler bulmak istedik. 1 Oyuncuyu beğendik, 1 de dışarıdan alıp kadromuzu tamamladık. Şu anda mevcut kadromuz bu ve çalışmalarımızı bu grupla sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. Hakan Agar
Editör: TE Bilişim