Kentin en büyük markası Manisaspor, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bir tek kalıcı gelirin olmaması, yönetimlerin hatalı hamleleri, kulübü borç batağına soktu. Siyasi hesaplaşmalarla taşıma suyuyla değirmen dönmezken, kulübün ayakta kalması için eldeki sermayeler de tükendi. Manisa spor kamuoyu, Ergün’den Manisaspor’a kalıcı gelir getirici hamle bekliyor

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Bir zamanlar Süper Lig’i kasıp kavuran Manisaspor, maddi imkansızlıklarla boğuşurken, 1. Lig’de en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Aldığı kötü sonuçlarla düşmenin en büyük adaylarından biri haline gelen Siyah-Beyazlılar, bir yandan mali durumu düzeltmenin çalışmalarını yaparken, diğer yandan da sportif açıdan düzlüğe çıkmak istiyor. Manisaspor’a tarihinin en şaşalı dönemlerini yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Adana Demirspor maçı öncesinde idmanı ziyaret etmesi, gelecek için son derece umut verici bir gelişme olarak karşılandı. Ergün’ün bu konuda samimiyet göstermesi, Manisaspor’un kurtuluş reçetesi olarak görülüyor.

MANİSASPOR PARTİLER ÜSTÜ

Borcu 60 milyon TL’ye dayanan Tarzan, yaşama tutunma mücadelesi veriyor. Onursal Başkan olarak ilan edilen Ergün’ün mevcut yönetimle olan ilişkileri, takıma olan bakışı, bundan sonra kalıcı gelirler noktasında tarihi hamlelerin geleceğini gösteriyor. Ergün’ün Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grupbaşkanvekili Zülfikar Gürcan ile olan samimi diyaloğu da Manisaspor’da siyasi hesaplaşmanın olmayacağı anlamına geliyor. Bundan sonra Manisaspor’da partiler değil, samimiyet ön plana çıkacak.

OTOPARKLAR TAHSİS EDİLSİN

50’nin üzerinde personel çalıştıran ve aylık 250 bin TL gideri olan, bu ay içerisinde 3 milyon 600 bin TL acilen borç ödemesi gereken Manisaspor’un bundan sonraki süreçte kalıcı gelir yönünden ciddi atılımlar yapması gerekiyor. Kulüp artık dilenci mantığından çıkmalı. Kulübün tamamen akıcı gelire sahip olması demek, Manisaspor’un kurtuluşu demek. Bu sorunu da çözse çözse Manisasporluluğu ile bilinen Cengiz Ergün’den başkası çözemez. Türkiye’nin 4 bir yanında ayakta kalan kulüplerin büyük gelir kaynaklarından biri de kentin otoparklarından geçiyor. Akhisar Belediyespor örneğinde olduğu gibi birçok kulüp buradan gelen geliriyle sabit giderlerini karşılıyor. Manisa’da ise Türkiye’ye örnek olacak nitelikte modern otoparklar da hizmete girmeye başladı. Buraların ve buna benzer yerlerin Manisaspor’a tahsis edilmesiyle sorunun tamamen ortadan kalkacağına inanıyoruz. Ayrıca tesis sorunun da çözülüp düzenlenecek yaz okullarıyla halkın da Manisaspor’a bakışı değişmeli. Haydi

Cengiz Başkan! Dediğiniz gibi yeni bir sayfa açtık. Bu sayfayı tarihi başarılarla, kalıcı gelirlerle dolduracağınıza yürekten inanıyoruz. Yeter ki isteyin!

Editör: TE Bilişim