MANİSASPOR’DA

ÜMİT RONA SESLERİ!..

Başkanlık için çevresinden baskı gördüğünü doğrulayan Ümit Rona, “Büyükşehir, vestel, spor medyası, spor kamuoyu, taraftar ve Manisa halkından oluşan 6 unsurun oluşması lazım. Gerçekçi olmak gerekir. Bu şartlara uymayan hiç kimse Manisaspor’a faydalı olamaz” dedi.

 

Manisaspor’da haziran ayında yapılacak olağan kongre öncesinde başkanlık için adı geçen adayların isimleri şekillenmeye başlıyor. Başkanlık için adı geçen isimlerden biri de Avukat Ümit Rona… “Başkanlığa kesinlikle adayım” demeyen ancak başkanlığa yeşil ışık yakan Rona, tek tek sıraladığı 6 unsurun oluşmasını beklediğini, bu şartların oluşması halinde başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

MANİSASPOR’A SAHİP ÇIKMAK İSTERİZ AMA…”

Daha önceki dönemlerde de kendisine yönetim talebi olduğunu ifade eden Rona, “Çevremizle bunun istişaresini yaptık. Sonuçta Manisaspor’a sahip çıkmak isteriz. Ama hali hazırda bir yönetim var. Süreç içerisinde açıkçası ne olur bilmiyorum ama kendi çevremden bu yönde bir baskı oldu. Herkes ister Manisaspor başkanı olmak. Güzel onurlu bir görev ama şuan ki atmosfer içerisinde ‘başkan adayıyım’ demem. Gerçekten aday olmak lazım. Formaliteden adayım demem” dedi.

HERKESİ KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM”

Cengiz Ergün’ün Manisaspor’a bir yaklaşımı olduğunun altını çizen Rona, “Kendisi sonuçta Büyükşehir Belediye Başkanı. Manisaspor’un ayakta kalabilmesi için hem Vestel’le doğru ilişki kurulması lazım. Hem de Büyükşehir’le doğru ilişki kurulması lazım. Sadece bunlar yetmez, halkıyla spor medyasıyla tümden sahip çıkmak lazım. Taraftarla iyi ilişkilerim var. Sanayici çevrem de var. Dolayısıyla her kesime hitap eden biri olduğum için böyle bir baskı var. Manisaspor, Manisa’nın ortak mirasıdır. Eğer birisi Manisaspor’a başkan olacaksa tümden destek alması lazım. Herkesi kucaklaması lazım. Bu yüzden bunları değerlendiriyorum. Ben aday olursam Cengiz Ergün, Büyükşehir Başkanı olarak destek vermesi gerekir. Vermeyeceğim diyebilir mi? Manisaspor’un ölümüne göz göre göre razı mı olacağız?” diye konuştu.

HASGÖR’LE GÖRÜŞMEM OLMADI”

Rona, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör’le bir görüşmesinin olmadığını belirterek, “Şuan yakın zamanda bir görüşme düşünmüyorum. Çünkü devam etmek isteyen arkadaşa bizim devam etme deme hakkımız yok” dedi.

MANİSASPOR KAN KAYBEDİYOR”

 

Gerçekçi olmaları gerektiğini kaydeden ve büyükşehir, vestel, spor medyası, spor kamuoyu, taraftar ve Manisa halkından oluşan 6 unsura uymayan hiç kimsenin Manisaspor’a faydalı olamayacağını söyleyen Rona şunları kaydetti: “Manisaspor Yönetimi’nin Manisaspor’u kucaklayan bir yönetimi olması lazım. Bu işin maddi boyutu da var. Maddi sıkıntı olduğunda 1 trilyonu 2 trilyonu çıkarabilecek gücü olması lazım. Krize sokmamamız lazım. Emre bey devam etmek isteyebilir saygım var. Ama büyükşehirin vestelin spor medyasının ve Manisa halkının gerçekçi yaklaşarak bir yönetim kurması gerekir. Bu unsurlara hitap etmeyen başarılı olamaz. Sadece başkanlık yapar, borçları kabartır. Manisaspor’u gün gelir 2. Lig’de sonra 3. Lig’de izleriz. Manisaspor kan kaybediyor. Şuan can çekişiyor. Geç kalındığını düşünüyorum. Siyasetin de bu işe destek vermesi gerekir. Ben veya siyaset davası güdülmemesi lazım. Kimse Manisaspor’u ortaya koyup güç gösterisi yapmasın. Bunların altyapısı hazırlanması lazım. 2-3 kişiyle istişare halindeyiz. Çıkacağımız zaman güçlü isimler olacak. Son ana kadar da adaylığım olabilir. Adayım dediğim anda net olmam lazım. Temkinli tedbirli dikkatli konuşmaya özen gösteriyorum. Bu 6 unsuru destekleyen varsa desteği vermeye hazırım. Ben olmuşum önemli değil.”

 

Editör: TE Bilişim