Manisa ilinde bu sene 7. si gerçekleştirilen Muay Thai Zafer Kupası, 15 Temmuz demokrasi şehitlerine anısına “ Şehzadeler Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir 7. Muay Thai Zafer Kupası” adıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta yapılan müsabakalara 11 ilden toplamda 238 sporcu katıldı. Muay Thai Manisa İl Temsilciliği 2016 yılı faaliyet takviminde bulunan “ Şehzadeler Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir 7. Muay Thai Zafer Kupası Manisa ili, Atatürk Spor salonunda 02-04 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şampiyonaya, Manisa, Muğla, Aydın, Antalya, Afyon, Balıkesir, Bolu, Amasya, Kocaeli, İzmir, Uşak, illerinden 27 Kulüp, bu kulüplere ait 217 sporcu ve 21 ferdi sporcu olmak üzere toplamda 238 sporcu katılım sağladı.

“TURNUVA ŞAMPİYONU MANİSA”
Yoğun katılımın sağlandığı ve toplamda 167 müsabakanın yapıldığı,  şampiyonada, 118 toplam puanla Manisa ili birincilik, 54 puan ile İzmir ili ikincilik, 28 puan ile Aydın ili üçüncülük yine 26 puan ile Muğla ili üçüncülük kupasına illerine götüren taraf oldu. Muay Thai Manisa il temsilcisi Ediz Barış, biz şampiyonamıza yedi ilden ve 125 sporcu davet etmiş, şampiyonamızı ege bölgesi ile sınırlandırmıştık. Kocaeli, Amasya, Bolu, Balıkesir illerinden gelen yoğun talep nedeniyle bu illerin müracaatını kabul ettik. Manisalı sporcularımız yapmış oldukları mücadeleler neticesinde birincilik kupasını kazandılar, kendilerini ve sporcularını tebrik ederim. Kupamızı en kısa sürede Sayın Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik beye, Şehzadeler Belediyesi Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takdim edeceğiz” dedi.

“MANİSA ŞEHİTLERİMİZE VE MUAY THAİ’YE SAHİP ÇIKTI”
Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna Manisa’nın şehitlere sahip çıktığını ifade ederek “Manisa’ya gelince gördüm ki, Bürokratından halkına; İşçisinden, İşverenine herkes Muay Thai sporunu benimsemiş. Bir iş adamımız Cumartesi günü Şehitlerimiz adına tavuklu pilav, ayran dağıtırken, diğer bir iş adamımız Pazar gönü lokma döktürüp, peynir ve ayran ikramında bulundu, dışarıdan gelen tüm sporcuları ve teknik ekibi Şehzadeler Belediyesi ücretsiz konaklattı, Mesir Macunu ikramına bulundu. Manisa Ticaret Borsası gelen tüm katılımcılara Kuru Üzüm dağıtarak hem Manisa’nın bir değerini tanıttı, hem de sporcularımızın enerjilerinin iki katına çıkartmalarına vesile oldu. Buda Ring’e kalite olarak yansıdı” dedi.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”
Şehzadeler Belediyesi olarak 3 yıldır şampiyonaya her türlü desteği sunduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak bu sene 7. Si yapılan Zafer Kupası Şampiyonasını üç yıldır Belediye Spor Kulübümüz olarak sahipleniyor ve tüm imkânlarımızla destek veriyoruz. Belediyemiz Ana sponsorluğunda yapılan bu şampiyonada Federasyon yönetiminin tam kadro ile Manisa’mıza gelmesinden ve Manisalı sporcularımıza destek vermesinden memnun olduk. Şampiyonamıza katılarak şeref veren Şehzadeler İlçesi Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’na, Manisa’da açmış olduğu kurslar ile Manisa sporunun gelişmesinde önemli pay sahibi olan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca’ya, İl Spor Müdürümüz Doç. Dr. Savaş Duman’a, Belediye Spor kulübü Yönetim kurulu Başkanımız Av. Ali Özyiğit ve yönetim kurulu üyelerine, uzaktan ve yakından gelen tüm sporcu ve misafirlerimize teşekkür ederim. Bu vesile ile Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şampiyonluğumuz Manisa’mıza ve Şehzadelerimize armağan olsun dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim