İki gün boyunca süren şampiyonanın ilk gününde lige yükselme ve düşme mücadelesine 13 ilden 33 kulüpten 137 sporcu katıldı. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan vekili Emre Bağcı,As başkanlar İsmail Göktekin,Aydın Tank,Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hatun Sarıkaya,Cimnastik il temsilcisi Mehmet Ali Ekin ile çok sayıda Aerobik ve cimnastik sporsever şampiyonada tribünleri hınca hınç doldurdu.
   Gün boyunca miniklerin gösterileriyle izleyenleri büyülediği şampiyonanın ilk gününde Manisa Magnet GSK takım halinde 1. Ligdeki liderliğini sürdürdü. Öte yanda Spil GSK 1. Ligi 2. tamamlamayı başardı. 2.ligde mücadele eden Çanakkale Erken Sanat Spor AKD kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediye Spor kulübü 1. Lige çıkması başardı. İzmir Gizem Karatepe GSK ve Ankara’dan Olimpik Akademi GSK takım halinde 3. Ligden 2. Lige çıktı.  
DÜNYA ŞAMPİYONU ONBAŞI FEDERASYON KUPASI İÇİN YARIŞACAK     
Bugün ise Cimnastik Milli Takımın Milli Takımın büyük bir bölümünü oluşturan Manisa Büyükşehir belediyespor sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı ise Federasyon Kupası için mücadele edecek.
  Öğleden sonra üç kategoride yarışacak olan Ayşe Begüm Onbaşı ve Manisalı diğer Milli sporcuları izlemek için tüm Aerobik ve jimnastik severler Atatürk Spor Salonuna akın edecek.  
Editör: TE Bilişim