Proje ile 7-10 yaş grubu arasında yaklaşık 7 bin öğrencinin özellikleri veri tabanında toplanacak. Bir süreli projede 10 kişilik bir ekip görev yapacak.
Akhisar Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen protokol törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu adına Doç. Dr. Mehmet Göral, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik, CBÜ BESYO Yardımcı Doç Dr. Selhan Özbey ve Pınar Güzel, Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, projenin Akhisar ayağındaki sorumlusu Ender Soykan katıldı. 

HIZLI: "SIKINTILARIMIZ AZALACAKTIR"
Projenin tanıtımına ilişkin bilgi veren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, şu şekilde konuştu:
"Bu projedeki amacımız sporun insanların fiziksel ve ruhsal sağlıklarına etkilerini biliyoruz. Amacımız daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu proje ile aynı zamanda çocuklarımızın ileri yaşlarda yapacakları spor branşına ilişkin de önemli veriler olacaktır. Sonuçları itibari ile çok başarılı olacağına inanıyoruz ama ilk defa olması böyle bir süreci takip edilmesi ayrıca önemli. İnşallah biz bundan verim elde edersek, bu ülke çapında genişler ve lisanslı sporcu sayımız, başarılı sporcu sayımız, olimpik sporcu sayımız azlığından şikayet ederiz. Bu tür projeler yaygınlaşırsa ülkemizde zannediyorum ki bu sıkıntılarımız da azalacaktır. Ülkemiz spor kültürünü ve buna bağlı olarak da sportif başarının daha fazla geleceğine inanıyoruz.”

GÖRAL: "TÜRKİYE MADALYA SIKINTISI ÇEKMESİN"
Celal Bayar Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Göral da uluslararası olimpiyatlarda projenin önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Türkiye’de olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, organizasyonlar Türkiye’yi temsil edecek olan sporcuların tespit edilmesi yönünde çok önemlidir. Hepinizin bildiği gibi son yıllarda Türkiye maalesef olimpiyatlarda sporcu sıkıntısı, yani madalya sıkıntısı çekmektedir. Biz de spor bilimcisi olarak, bir spor adamı olarak, böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz" dedi.

6 BİN 617 ÖĞRENCİYİ KAPSIYOR
Akhisar'da 6 bin 617 kız ve erkek öğrenciyi kapsayacak proje, belirli periyotlarla yapılacak sporlarda öğrencilerin antropometrik ölçümleri ve vücut kitle endeksleri tespit edilecek. Ardından dikey sıçrama testi, durarak uzun atlama, el pençe kuvveti, esneklik, 30 metre sürat koşusu ve 20 metre mekik koşusu testleri yapılacak. Katılımcılardan elde edilen veriler istatistik programı kullanılarak e-veritabanı oluşturulacak.

Editör: TE Bilişim