Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Hamza Hamzaoğlu’nun göderilmesiyle ilgili olarak, "Türkiye haftalık yaşıyoruz. Yani sadece bunu Galatasaray’a mal etmemek lazım. Genelde kulüplerimizin yapısından dolayı, teknik direktörden çok çabuk vazgeçiyor. Bence çok çabuk vazgeçildi kanaatindeyim" dedi.Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor’un Teknik Direktörü Cihat Arslan, cumartesi günü oynanacak Bursaspor maçı ile kariyerindeki 200. maçına çıkacak.

Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde taktik çalışarak, tam kadro hazırlıklarını sürdüren yeşil-siyahlılar’da teknik direktör Cihat Arslan idman sonunda İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Kariyerini değerlendiren teknik direktör Arslan, Akhisar Belediyespor ile 11 haftalık periyotta 19 puan toplayarak Akhisar Belediyespor’un lig başlangıcında en fazla puan toplayan teknik adamı olarak tarihe geçti. Kariyerindeki puan ortalaması 1.47 olan Arslan, yeşil-siyahlıların başında maç başına 1.73 puan ortalaması ile kariyerindeki en yüksek dereceyi elde etti. Arslan, daha önce de Uğur Tütüneker ile birlikte 29, Besim Durmuş ile 8 ve Yılmaz Vural ile 1 karşılaşmada yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Kariyerine Kasımpaşa ile başladığını söyleyen Arslan, "Sonra Kocaelispor, Eyüpspor, Boluspor, Göztepe, Karşıyaka, İstanbul Büyükşehir Belediye, Urfaspor, Balıkesirspor ve Akhisar Belediyespor oldu. Akhisar Belediyespor, benim 10. kulübüm oldu. Tabii ki 200. maç benim için önemli, inşallah bu maçın sonucunda güzel bir tablo ile galibiyet gelir. Nice 200. maçlara diyelim, inşallah bu bin olur, bin 500, 2 bin olsun ama başarılı geçsin, gönlümüzden geçen budur" şeklinde konuştu.

UNUTAMADIĞI MAÇLAR

Kariyeri boyunca unutamadığı maçların sorulması üzerine Arslan, "Kariyerim boyunca Göztepe’deyken Karşıyaka ile yaptığımız ve 1-0 mağlup olduğumuz müthiş atmosfer önündeki karşılaşma ikincisi ise yine Karşıyaka teknik direktörü iken 2-0 galip geldiğimiz Karşıyaka ve Göztepe maçları unutulmaz anlardır. Hatta o tablo evimde asılı duruyor. Tabii ki bunların yanında Başakşehir’deyken son şampiyonluk maçı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye deplasmanındaki 4-0 kazandığımız ve şampiyonluk turu attığımız maçtı. O maçta son 1 dakika kala kulübeye oturdum, Allah’a şükür dedim şampiyon olmuşuz. O maçı da teknik direktör olarak unutamıyorum. Akhisar Belediyespor’da ise geride kalan 11 haftalık periyotta son dakika da attığımız gol ile 3 puanı aldığımız Gençlerbirliği maçını hiç unutamam" diye cevap verdi.

"TÜRKİYE’DE HAFTALIK YAŞIYORUZ"

Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinin sorulması üzerine Cihat Arsan, şu ifadeleri kullandı:Geçen yıl çok başarılı geçirdi, bunun yanında Akhisar Belediyespor’da da çok iyi bir sezon geçirdi. Milli takımda iyi bir çizgi yakaladı. Galatasaray’da 3 kupa kazandı ve şampiyonluk yaşadı. Çok önemli bir gelişim gösterdi ama bunun neticesinde tabi ki Türkiye haftalık yaşıyoruz. Yani sadece bunu Galatasaray’a mal etmemek lazım. Genelde kulüplerimizin yapısından dolayı, teknik direktörden çok çabuk vazgeçiyor. Bence çok çabuk vazgeçildi kanaatindeyim, yani Hamza başarılı bir arkadaşımız."

"BURSA MAÇINI KAZANABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında karşılaşacakları Bursaspor için kaliteli bir takım açıklamasını yapan Arslan, "Çok önemli oyuncuları var. Çok önemli teknik heyeti ve camiası var. Rakibimize tabi ki saygı duymamız gerekiyor ama biz de takım bütünlüğümüz ile beraber iç sahadaki o agresif tutumuz ile beraber maçı kazanabileceğimizi inanıyorum. Zor bir karşılaşma ama sahada kazanmak için olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim