Müsabakalara İl ve Grup seçmelerinden dereceye girerek Türkiye Şampiyonasında güreşmeye hak kazanan, Greko-Romen stilde 45 İl’den 158 güreşçi ile Serbest stilde 47 İl’den 156 seçilmiş güreşçi katıldı. Takım halinde dereceye giren illere kupaları ve sıkletlerinde ilk üç dereceyi kazanan güreşçilere madalyaları ve başarı belgeleri Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN ve diğer yetkililer tarafından verildi. Çok çekişmeli geçen müsabakalarda, Manisa'yı temsilen katılan Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden, Serbest stil 120 kilogramda güreşen Deniz YASAK  ve Greko-Romen stil 46 kilogramda güreşen Selman ÇUBUKÇU Türkiye Şampiyonu oldular.

Türkiye Şampiyonu olan Deniz Yasak, ”Şampiyon olmak çok güzel. Bu benim ikinci Türkiye şampiyonluğum. Geçen sene de şampiyon olmuştum. Çalışmalarımızı hocamızın belirlediği plan dahilinde okulumuzun kendi tesislerinde aralıksız yapıyoruz. Beni şampiyon yapan hocamdan ve bizlere her türlü imkanı sağlayan okul müdürümüzden ve öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Hedefim milli mayoyu giyerek ülkemi en başarılı bir şekilde temsil etmek” dedi. 
Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, “Hedefleri olan okuluz. Aksaray’da yapılan Türkiye Şampiyonasında birinci Selman ve Denizi kutluyorum. Hem greko-romen stilde hem de serbest stilde Türkiye Şampiyonu çıkarmak bizim için çok anlamlı. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren başta okul müdürümüz Giray Kara beye, okul yönetimimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.”dedi. 
Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara ise yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimi ve hocalarını bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyorum. Güreşin marka okuluyuz. Okulumuzda dört Türkiye Şampiyonu güreşçimiz okumaktadır. Okul olarak ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir.” dedi. 

Editör: TE Bilişim