Düzenlenen atışa Kula Avcılar ve Atıcılar Derneği, Salihli Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Büyük Belen Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri katıldı. Profesyonel, Amatör ve Yıldızlar olmak üzere 3 etapta düzenlenen atışa 120 atıcı katıldı. Düzenlenen atış ile ilgili konuşan Kula Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hasan Erçakır; "Avcılık ve atıcılık bir kültürdür, yaşam biçimidir. Bu sporla uğraşanlar, sporu geleneğine göreneğine saygı duyarak, yaşatmaya çalışırlar. Atıcılık da bizim ata sporumuzdur, bizler de bu sporu yaşatmaya çalışıyoruz. Uzun zamandır trap atışlarını maddi imkansızlıklardan dolayı gerçekleştiremiyorduk. Ancak Şeremet Mahalle Muhtarımız İsmail Çoruk ve tertip komitesinde bulunan Mahmut Çalık kardeşimiz bu organizasyon için sponsorlar bularak, bugün burada yapılan organizasyonu sağladılar. Bizde dernek olarak çevre ilçelerde bulunan avcı ve atıcı derneklerinin üyelerini davet ettik. Bayramda yapılmasının katılım açısından daha uygun olacağını düşündüğümüzden tarihi de o şekilde ayarladık. Burada atıcılarımız hem yarışıyor, hem de bir dostluk sergiliyor. Aynı zaman da da stres atıyor, çeşitli hediyeler kazanıyorlar. Burada geleneksel hale getirdiğimiz trap atışını, önümüzdeki senelerde de Kula’da düzenlemek adına 100 bin metrekare bir yer kiraladık. Buraya Kula’lı hemşerilerimiz ve avcılarımız katkı sunduğu takdirde bir atış poligonu yaptıracağız” dedi.
Atışa ev sahipliği yapan Şeremet Mahallesi Muhtarı İsmail Coruk ise; "Trap atışı bizim mahallemizde bulunan birçok atıcının sporu. Bugüne kadar bu spor ilçemizde düzenlenemediğinden çevre ilçelere gitmek durumunda kalıyorduk. Sonra mahalle sakinlerimizden, tertip komitesi üyesi olan Mahmut Çalık kardeşimiz ve sponsorlarımızın desteği ile bu atışı mahallemizde düzenledik. Bu sayede çevre ilçelerden gelen avcılarda mahallemizi tanımış oldu. Bu avcılar gittikleri yerlerde av sohbetlerinde bu atışlardan bahsedecekler ve artık Şeremet mahallesi sadece Kula ‘lı vatandaşların bildiği değil, birçok kişi tarafından bilinen bir yer haline gelecek. Bu sayede ilçemizin de tanıtımı olmuş olacak” dedi.
Ardından atıcılara katıldıkları kategorilerde ödüller verildi. Profesyonel etabı 1.si ne halı verilirken, Amatör etabı 1.si ne spora teşvik için otomatik silah, 18 yaş altındaki gençlerin katıldığı Yıldızlar etabının birincisine ise fişek hediye edildi.
Kazanan sporcular şöyle;
Profesyonel etabında; 1. Süleyman Güleç, 2. Mahmut Çalık,3.İbrahim Çetinkaya, 4. Sinan Bilgili, 5.Hasan Demir
Amatör etabında, 1. Halil İbrahim Arıkan, 2. Ahmet Özdemir, 3. Hüseyin Okyer, 4. Serdar Şadanoğlu, 5. İmdat Öz
Yıldızlar etabında; 1. Serhat İsimbay, 2. Ali İhsan İnal, 3. Eren Derin, 4. Hüseyin Karakaya
Atış sonrasında kazananlara ödülleri verilirken, Şeremet Mahalle Muhtarlığı tarafından da tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim