Lider Etimesgut’u yenerek iyi takım olduklarını göstermek istediklerini ifade eden tecrübeli eldiven, futbolda her zaman eleştiri olacağının da altını çizerek, “Bunun ölçüsünü iyi ayarlamak lazım. Futbolu bilen kişilerin mantıklı ve daha sağduyulu eleştiriler yapmasını istiyoruz. Milyon dolarlar harcayan takımların hali ortada. Transfer yapınca hemen başarı gelmiyor. Başarı uzun vadede proje ve yapılanmayla geliyor” dedi.

Futbol kariyerinde Manisaspor başta olmak üzere çok sayıda Süper Lig takımının formasını terleten Manisa Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli kalecisi ve kaptanı İlker Avcıbay samimi açıklamalarda bulundu. Geride kalan süreçte bir hafta içerisinde oynadıkları Ofspor ve Adliyespor maçlarında önemli bir avantaj kaçırdıklarını dile getiren tecrübeli eldiven, “Sonuç olarak istediğimiz alamadık. Adliye maçında oyun olarak iyiydik ancak skora yansıtamadık. Kendi evimizde kazanan bir takımız. Bunu Etimesgut karşısında da sürdürmek istiyoruz. Etimesgut grubun lideri ama kendi evimizde oynadığımızda rakip bizim için fark etmiyor. Kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Matematiksel olarak şansımız devam ediyor. Kazanabildiğimiz kadar maç kazanıp sezon sonu nerede olduğumuzu göreceğiz. Bu maça önem veriyoruz. İyi takım olduğumuzdan bahsediyoruz, lideri yenip bunu göstereceğiz” dedi.

“Genç Arkadaşlarımız Deplasmanda Etkileniyor”

Deplasman karnelerinin kötü olduğunu ifade eden Avcıbay, “Deplasmanda bilmediğiniz, tanımadığınız bir ortamda sahaya çıkıyorsunuz. Buda biraz genç arkadaşlarımızı etkiliyor. Özellikle oyunun ilk bölümünde bu nedenle erken goller yiyoruz. Aslında son 5 deplasmanda Bodrumspor maçı haricinde çok pozisyonlar ürettik. Ancak gole dönüştüremedik. Deplasmanda yakaladığımız net pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. Ama biz maalesef bunu yapamadık. Bunun sıkıntısını yaşadık. Deplasmanda geriye düştüğünüzde skoru geri çevirmek zor oluyor. Sakarya, Adliye, Sultanbeyli gibi maçlarda iyi oynadık. Sonuç bizim lehimize olmadı. Futbolda iyi oynayana değil kazanana puan veriliyor” şeklinde konuştu.

“Transfer Yapmak Sizi Hemen Başarıya Götürmez”

Futbolda eleştirilerin her zaman olacağına da dikkat çeken İlker Avcıbay , “Bunun ölçüsünü iyi ayarlamak lazım. Futbolu bilen kişilerin mantıklı ve daha sağduyulu eleştiriler yapmasını istiyoruz. Biz eleştiriye her zaman açığız. Evet devre arasında bu takıma çok sayıda oyuncu dâhil oldu. Ancak ülkemizde hatta dünya geneline bakıldığında transfer yapmak sizi hemen şampiyonluğa götürmüyor. Çünkü sahada futbol dışında birçok etken var. Takım olmak ve birbirini tanımak bunların başında geliyor. Bunun yanı sıra hakem, seyirci, zemin faktörleri de oyun anlamında takımları etkiliyor. Bunlar kolay süreçler değil” dedi.

“Rakiplerimizin Kredileri Vardı”

Sezonun ikinci yarısında takıma geldiklerinde sezon başında startı beraber vermedikleri oyuncularla bir araya geldiklerini dile getiren tecrübeli eldiven, “Birbirimizi tanımaya çalıştık. Kaybetme lüksümüz olmadan ikinci yarıya başladık. Farkı kapatmak adına bir seri yakalamamız gerekiyordu. Rakiplerimizin cebinde kredileri vardı. Bize karşı daha kontrollü başladılar. Biz risk alırken gol yediğimiz maçlar oynadık. Burada yetenekli arkadaşlarımız var ama bu ligi tanımayan arkadaşlarımızda var” diye konuştu.

“Milyon Dolarlar Harcayan Takımlar Var”

Yapılan eleştirilerde sürekli maddi konuların ön plana çıktığını sözlerine ekleyen Avcıbay, “Tabi ki takımın oluşturulmasında ki maddi konular yönetim kurulumuzu ilgilendirir. Ancak yapılan eleştiriler bu yönde olduğunu görüyoruz. Ben şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Manisaspor’da oynadığım dönemde milyon dolarlık takım kuruldu. PTT 1. Lig’de Göztepe, Adana Demir, Şanlıurfa ile birlikte Süper Ligde Kasımpaşa, Başakşehir örnekleri var. Bu takımlar her yıl milyonlar harcıyorlar. Ama başarı uzun vadede proje ve yapılanmayla geliyor. Öyle hemen transfer yapmakla başarı geleceğini beklemek futbol dışında bir yorum olur. Futbolu bilmeyen kişilerin yaptığı eleştiriler olur. Bu anlamda eleştirileri bilerek yapmak gerekiyor” dedi.
Editör: TE Bilişim