Takımın moralinin yüksek olduğunu ve Adana'ya galibiyet için gittiklerini söyleyen Taşkın, “Zor bir deplasman ama her hafta birbirinden zorlu geçiyor. Artık Manisaspor’un rakiplerine bakışında A takım, B takım ya da zorlu bir takım diye kavram kalmadı. Kalan 4 haftada her haftayı puanlarla geçirmek istiyoruz. Geçen hafta kötü bir oyunla mağlup olduk. Bunun sıkıntılarını bir an önce üzerimizden atmamız gerekiyordu. Hafta içinde bu duruma yönelik çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçen hafta neden bu kadar kötü oynadığımızı, kötü mücadele ettiğimizi konuştuk. Çünkü 5 haftadan bu yana iyi mücadele eden bir Manisaspor vardı. Futbolcularım bana Akhisar Belediyespor maçının çok üst derece bir maç olduğunu çok iyi motive olarak performanslarının üzerine çıkarak mücadele ettiklerini ve çok fazla efor sarf ettiklerini ifade ettiler. Sadece fiziksel olarak değil mental olarak da Samsunspor maçına hazırlanamadıklarını söylediler. Adana Demirspor maçına ise hem fiziksel olarak hem de mental olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Adana’ya umutlu gidiyoruz. Umutsuzluğa hiç kapılmıyoruz. Dışarıda alacağımız puan veya puanlar içeride kaybettiğimiz maçların telafisi olacak.” dedi.

KAVGA YOK

Akhisarspor maçı sonrasında Canberk ve Milijas Nenad arasında yumruklaşma olduğu yönünde çıkan haberlere de açıklık getiren Taner Taşkın, “Canberk yediğimiz üçüncü golde bariz hata yapınca Miljas Nenad kendisine soyunma odası koridorunda, ‘Bu kadar basit hata yapılır mı?’ diye serzenişte bulunmuş. Nenad büyüğüdür diyebilir de. Canberk maçın gerginliği ile karşılık veriyor. Ancak aralarında ne bir yumruklaşma, nede küfür etme gibi bir şey söz konusu değil. Olayı son anda ben gördüm. Soyunma odasında da ikisini bir araya getirdim. Kendilerine de şunu söyledim. Arkadaşlar maç kaybedin, puan kaybedin ama birbirinizi kesinlikle kaybetmeyin. Birlik ve beraberlik içinde olursak düzlüğe çıkarız dedim. Sonrasında hiçbir sorun olmadı.

Samsunspor maçı öncesinde de antrenmanda ayağına aldığı darbe nedeniyle kulüp doktoru verdiği raporda Canberk’i dinlendirmemiz gerektiğini söyledi. Yoksa yaşanan olayla ilgisi yoktur. Dimitrov’un da Samsunspor maçında sahaya kaptan çıkmasının nedeni de eski takımı olduğu için biz jest yaptık. Bu sürecin bu şekilde yansıtılması ve bu yapılan haberler yalan. Bu tür haberlerin çıkması çok ayıp” şeklinde konuştu.

ŞİKAYETİM YOK

Taşkın sözlerinin devamında sıkıntılar yaşadıklarını ama bunlardan dolayı hiçbir zaman şikayet etmediğini belirterek, “Bütün şartları bilerek geldim. Zorlanıyor muyum, evet. Takımı dışarıdan seyretmek başka, içeriye girdiğinde bambaşka. Takımın orjinal sağ beki, sol beki yok. Defans kurgusu ne kadar kötü. Sağ ve sol bek oynamak ne kadar basit görünse de savunma için özellikli bir yerdir. Kademe anlayışında dengeyi onlar sağlarlar. Balans görevi görürler. Bununla ilgili sıkıntımız var.” diye konuştu.

7 YENİ OYUNCU

Samsunspor maçında alınan mağlubiyet dolayısıyla bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Taşkın, şunları söyledi: “Mücadele edip kaybetmeye varım. Ancak Samsunspor karşısında hayal kırıklığı yaşadık. Oyuncularıma her zaman şunu söylerim. Galibiyetlerin ve mağlubiyetlerin şereflisini yaşayın. Osmanlıspor maçında bunu yaşadım. 3-0 yenildik ama maçın ardından Osman Özköylü gelip tebrik etti ve ‘Merak etmeyin düzlüğe çıkarsınız’ dedi. Orduspor ve Antep maçları bizim için 6’şar puanlık maçlardı. İki tane 6 puanlık maç kazanıp, bir tane 6 puanlık maç kaybettik. Devre arasına kadar takımı iyi bir seviyede tutmak istiyorum. Oyuncularıma devre arasında transfer yapacağımızı söyledim. Bunu sakın tehdit olarak görmemelerini de ifade ettim. Devre arasında doğru hamleler yapmak istiyorum. 11 tane oyuncu var ama 11 tane mevkiye de oyuncu alabiliriz. 11 oyuncu da gelebilir, 11 oyuncu da gidebilir. Kafamda 6-7 tane oyuncu almak var. İyi olanlar kalacak. Kötü olanlarda kusura bakmasın. Bu işin doğasında var yollarımızı ayıracağız.”

Editör: TE Bilişim